Ανάπλαση Αθήνας και η ιστορία του τραμ

Ανάπλαση Αθήνας και η ιστορία του τραμ

Κύριε διευθυντά

Ηδη από την εποχή Σουφλιά, η αντιμετώπιση στο σύγχρονο τραμ της Αθήνας είναι κάτι περισσότερο από εξωφρενική. Υποδηλώνει καθαρά νοοτροπία και αντίληψη τριτοκοσμικής χώρας. Κάποιοι, φαίνεται, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κατάργησή του κάποτε ήταν σωστή ενέργεια.

Στην πραγματικότητα, η αρχή του τέλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εκτοτε και σε συνδυασμό με την ισοπέδωση νεοκλασικών αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων, οι πόλεις μας πήραν την κάτω βόλτα.

Το ίδρυμα Ωνάση χρηματοδότησε πριν από χρόνια το rethink Athens, ένα σχέδιο που προέβλεπε μεταξύ άλλων την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου με διέλευση τραμ. Πολεμήθηκε λυσσαλέα, για να έρθουμε στο σήμερα με τις κιτς παρεμβάσεις Μπακογιάννη. Οσο για το τραμ, έχει εδώ και καιρό ακρωτηριαστεί σε δύο σκέλη, τόσο προς Σύνταγμα, όσο και προς Πειραιά, και είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει. Επαναφορά του rethink Athens; Ούτε για αστείο!

Σπυρος Γιακουμακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή