Κι εκεί, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Κι εκεί, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Κύριε διευθυντά

Οταν οι ευγενικές υποδείξεις, ο πολιτισμένος διάλογος δεν αποφέρει αποτελέσματα, αναγκαστικά προσφεύγει κανείς σε δημοσίευση –στην έγκριτη «Καθημερινή»– μήπως και οι αρμόδιοι πράξουν το καθήκον τους (για το οποίο εξελέγησαν και αμείβονται), παραμερίζοντας προσωπικά συμφέροντα.

Ο λόγος για το Κάστρο της Μονεμβασιάς, το οποίο επισκέπτομαι συχνά εδώ και χρόνια. Ξεχωριστός, άξιος ομορφιάς, ιστορικής σημασίας και αισθητικής τόπος. Αντί του αρμόζοντος σεβασμού, έχουν τοποθετηθεί τέντες, σιδηροκατασκευές από τους ιδιοκτήτες καφετέριας, που από ό,τι γνωρίζω διαθέτουν άδεια για παραδοσιακό καφενείο και μόνο, η δε ηχορρύπανση ξεπερνά τα όρια έως τις 3 τα ξημερώματα. Ολα τούτα παράνομα εννοείται, με την ανοχή και αποσιώπηση των Αρχών. Η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ πού εξατμίστηκε, διερωτώμαστε πλείστοι όσοι που πονάμε για παρόμοιες ανεπίτρεπτες παρασπονδίες. Προσωπικά οφέλη συνδράμουν όχι μόνο σε αυτήν την ασχήμια και τον εξευτελισμό για την πολύτιμη κληρονομιά μας, αλλά ζευγαρώνουν με τα έκτροπα που μας πνίγουν ποικιλόμορφα τα τελευταία χρόνια και μας υποβαθμίζουν στα δικά μας μάτια αλλά και στα μάτια των ξένων, που για πολλούς εξ αυτών η επίσκεψη στην πατρίδα μας αποτελεί όνειρο ζωής. Καλούνται οι σχετικοί με την τήρηση των κανόνων να επέμβουν άμεσα, έστω κακοκαρδίζοντας εκείνους που εισπράττουν συμφέρον από τα έκτροπα. Αλλά μήπως ονειροβατούμε;..

Δημητρης Αναστασακης, κάτοικος Βρυξελλών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή