Απλή αναλογική, δεκανίκια κ.λπ.

Απλή αναλογική, δεκανίκια κ.λπ.

Κύριε διευθυντά

Από την «Κ» της 19/9/2017 διαβάζω: «Εάν με εκλέξουν οι πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης. Ας κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας». Τάδε έφη Γ. Ραγκούσης, ο αναμορφωτής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη του (να τον χαιρόμαστε). Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Γ. Καμίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε: «Δεν δημιουργούμε τη συμμαχία των προθύμων» του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη.

Προ καιρού η κ. Γεννηματά είχε δηλώσει ότι «δεν θα γίνουμε το δεκανίκι της Ν.Δ.».

Αναρωτιέμαι αν έχουν συναίσθηση των λόγων τους, αν ξέρουν ποιο είναι το καθήκον τους ως βουλευτών. Ολοι αυτοί είναι θιασώτες της απλής και άδολης αναλογικής, τούτ’ έστιν της συνεχούς ακυβερνησίας, και προσδοκούν να κυβερνήσουν τη δύστυχη αυτή χώρα.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του και μυαλό στους Ελληνες πολίτες και φώτιση, ώστε να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι τα «φούμαρα» που επαγγέλλονται οι υποψήφιοι εθνοπατέρες και οι ανεπάγγελτοι αρχηγοί τους.

Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι αναλογικός αλλά και ενισχυμένος, ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να κυβερνήσει υπεύθυνα, με σοβαρότητα για το καλό της χώρας. Αν θέλουμε η χώρα να δει προκοπή και εξέλιξη προς όφελος του ταλαίπωρου λαού της.

Σπυρος Καραντζης, Νέα Ερυθραία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή