Η κριτική μετά το γκρέμισμα

Η κριτική μετά το γκρέμισμα

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 19-1-2018 και στη στήλη του κ. Παντελή Μπουκάλα, όπου ο ίδιος, σχολιάζοντας το γκρέμισμα του αγάλματος του Κωστή Γεωργίου στο Φάληρο από μασκοφόρους χρυσαυγίτες, συνδέει το γεγονός με την Εκκλησία και τη Νέα Δημοκρατία.

«Απλά πράγματα, ελληνικά και χριστιανικά, ελληνοχριστιανικά, με μια λέξη, δηλαδή χουντέικα, διότι ο χρυσαυγίτικος εσμός δεν είναι μόνον φιλοναζιστής, είναι και χουντικός. Οι δυνάστες κάθε εθνικότητος είναι το ίνδαλμά τους», και πιο κάτω: «Η ηγεσία της Εκκλησίας με τη στάση της και η Νέα Δημοκρατία με τους αδωνοακραίους της τους εμπνέουν στις πράξεις τους». Φυσικά ο Τύπος με την «“Ελεύθερη Ωρα”, ο Γλίξμπουργκ, ο Παπαδόπουλος και ο Θείος Παΐσιος». Σκόπιμα δεν αναφέρει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που οι δράστες (κατά τον δήμαρχο της περιοχής) εκπροσωπούνται στη Βουλή από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Κατά τα ισχύοντα, κάθε πολίτης αυτής της χώρας δικαιούται διά να ομιλεί και να γράφει, αλλά όμως ένας δημοσιογράφος της εγκρίτου «Καθημερινής» δεν δικαιολογείται να ενοχοποιεί την Εκκλησία και τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκεκριμένη πράξη της βεβήλωσης συμβολικού έργου τέχνης, όταν υπάρχει κόμμα που οι κατονομαζόμενοι δράστες εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Η πράξη είναι ασφαλώς καταδικαστέα, αλλά η απόδοση των ευθυνών σε φορείς που είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτές είναι κατ’ ελάχιστον προκλητικά αποπροσανατολιστική.

Β. Παπαδημητριου, Παπάγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή