Είσαι συνεπής, ε; Καλά να πάθεις

Είσαι συνεπής, ε; Καλά να πάθεις

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 15/3/2018 διαβάζουμε ότι οι τράπεζες προβαίνουν σε προτάσεις «κουρέματος» κόκκινων δανείων από 70% έως 95% πριν πουληθούν στα funds.

Δηλαδή, όποιος μέσα στην οικονομική καταστροφή και τη δραστική μείωση των συντάξεων, μισθών και αξίας των ακινήτων, πάλεψε να εξυπηρετεί το δάνειο της κατοικίας του, έχασε και αποδεικνύεται ανόητος για άλλη μια φορά. Τελικά, όποιος στρατηγικά αποφεύγει τις υποχρεώσεις του, ωφελείται εις υγείαν των κορόιδων.

Οι τράπεζες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συνεπών δανειοληπτών, τους δίνουν περίοδο χάριτος 2-3 χρόνια πληρώνοντας μόνο τόκους και τώρα προτείνουν περίοδο 3-6 ετών με πληρωμή τόκων και πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου. Να σπρώξουμε τον καιρό, να πάψουν τα παράπονα και μετά βλέπουμε.

Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πρέπει να βρεθεί κάποια λογική και βιώσιμη λύση και για τα εξυπηρετούμενα δάνεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δόση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη από το αντίστοιχο ενοίκιο της αγοράς, τη μείωση της αξίας του ακινήτου και τη δραστική μείωση εισοδημάτων. Αυτό θα είναι ένα δίκαιο μέτρο για χιλιάδες συνεπείς δανειολήπτες και θα δώσει ανάσα στις οικογένειες που είναι στα πρόθυρα της καταστροφής.

Εξάλλου οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του φορολογούμενου και σε κάτι πρέπει να βοηθηθεί κι αυτός. Λύσεις υπάρχουν πολλές!

Ανδρεας Οικονομοπουλος, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή