Αγέλες σκύλων και άγριες μειοψηφίες

Αγέλες σκύλων και άγριες μειοψηφίες

Κύριε διευθυντά

Η ανάγνωση στην «Κ» της 20.7.2018 επιστολής εκ Κατερίνης, κατά την οποίαν ο επιστολογράφος αφηγείται πώς εκινδύνευσε από αγέλη αδέσποτων σκύλων, μου θύμισε ανάλογο περιστατικό, προ δύο ετών, κατά το οποίο, επίσης, αγέλη σκύλων, αναιτίως, επετέθη εις ηλικιωμένην γυναίκα παραμεθορίου χωριού της Ηπείρου, η οποία εσώθη ως εκ θαύματος, νοσηλευθείσα εις το τοπικό νοσοκομείο. Αλλά και προ ετών εις την πλατεία Κλαυθμώνος αγέλη σκύλων δάγκωσε νομικό σύμβουλο του κράτους. Δυστυχώς θα έλεγα, οι πλειοψηφίες της χώρας «καταδυναστεύονται», ποικιλοτρόπως, από οργανωμένες μειοψηφίες οι οποίες, έχοντας πρόσβαση στα ΜΜΕ, προσπαθούν να επιβάλουν στις πλειοψηφίες τις δικές τους, πολλές φορές ακραίες, απόψεις, συμπεριφορές και ιδιορρυθμίες.

Ο αθάνατος Πλούταρχος, στην αρχή της βιογραφίας του Περικλέους, γράφει: «Ξένους τινάς εν Ρώμη, πλουσίους κυνών και πιθήκους εν τοις κόλποις περιφέροντας και αγαπώντας ιδών ο Καίσαρ, ηρώτησεν, ει παιδία παρ’ αυτοίς ου τίκτουσιν αι γυναίκες, ηγεμονικώς σφόδρα νουθετήσας τους τη φύσει φιλητικόν εν ημίν και φιλόστοργον εις θηρία καταναλίσκοντας ανθρώποις οφειλόμενον».

Δηλαδή, η αγάπη και η φιλοστοργία που διακρίνει τους ανθρώπους πρέπει πρώτα να κατευθύνεται στους ανθρώπους, και όχι στα ζώα.

Θα μπορούσε, κάπως ρητορικά, να λεχθεί πως θα προστατευθούν οι πλειοψηφίες από τον πολλές φορές έξαλλο, προκλητικό και επιθετικό ακτιβισμό των πάσης φύσεως οργανωμένων μειοψηφιών;

Αντωνης Ν. Βενετης, Μοναστηράκι Δωρίδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή