Ο Παναγιώτατος και οι μαθητές

Ο Παναγιώτατος και οι μαθητές

Κύριε διευθυντά

Στις 21/11/2018 πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γενεύη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος για τη συμπλήρωση 70 χρόνων της UNICEF στο κέντρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Κέντρου, λουθηρανός, κ. Olav Fykse Tveit,  o oποίος εξήρε το εξαίρετο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τη συμβολή του στους απανταχού ορθοδόξους.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος υποστήριξε το έργο που επιτελείται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (C.O.E.) όπου «στεγάζονται» όλες οι θρησκείες. Μίλησε για τους κινδύνους του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι είναι και επίτιμος πρόεδρος παγκοσμίως για το περιβάλλον, όπως επίσης και για την ειρήνη ανά τον κόσμο.

Ο τρίτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της UNICEF για την Ευρώπη και την Ασία, ο κ. Philippe Cori. Και εκείνος εξήρε το θετικό έργο του Παναγιωτάτου. Ο πρόεδρος της UNICEF αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από το παγκοσμίου φήμης ίδρυμα και ζήτησε να συνεχιστεί η βοήθεια στον διεθνή οργανισμό, διότι υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο που έχουν μεγάλη ανάγκη. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε συνάντηση με τους μαθητάς του ελληνικού σχολείου της Γενεύης, όπου συμπτωματικώς φοιτούν και οι δύο εγγονές μου, Iris, 10 ετών και Estelle, 8 ετών, Σκεπαρνιά.

Ο Παναγιώτατος «έγινε μαθητής» και τους μίλησε στη νεανική τους γλώσσα, το πόσο τους αγαπάει, τους σκέπτεται πολύ, και τους είπε: «Είστε το μέλλον της Ελλάδος, έχετε τη δυνατότητα στην ευλογημένη αυτή χώρα (την Ελβετία) που σπουδάζετε να γίνετε άξιοι συνεχισταί των προγόνων μας».

Ακολούθησε δεξίωση και ο πατριάρχης τούς προσέφερε σοκολάτες, ενώ τα παιδιά τον είχαν περιτριγυρίσει με παιδικές «κραυγές» αγάπης και σεβασμού.

Για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη ήταν μία πάρα πολύ γεμάτη ημέρα αγάπης και ενθουσιασμού από τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους που είχαμε την τιμή να βρεθούμε ξανά μαζί του.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή