«Περισσότερη προσοχή στα κείμενα παρακαλώ»

«Περισσότερη προσοχή στα κείμενα παρακαλώ»

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της «Κ» της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 διαβάσαμε στον «Φιλίστορα» για μια αντιαεροπορική άσκηση. Μου ήλθε στον νου το τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Ποια πόλη, ποια χώρα», γιατί έψαξα σε όλο το κείμενο να βρω σε ποια πόλη και ποια χώρα έγινε η άσκηση όπου: «Ο πληθυσμός έλαβε μίαν αδράν εικόνα της φρίκης ενός πολέμου» και δεν τη βρήκα.

Επίσης στη σελίδα 10 στα «Σύντομα» διαβάσαμε ότι: «Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ ταξίδευαν στο Ουίνδσορ για την τελετή του Τάγματος Γκάρτερ της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου». Είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες δεν κατάλαβαν τίποτε. Θα καταλάβαιναν αν η είδηση έγραφε: «…Για την τελετή του Τάγματος Ιπποτών της Περικνημίδος (Order of Garter), που γίνεται κάθε χρόνο, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του κάστρου του Ουίνδσορ».

Περισσότερη προσοχή λοιπόν, από τους συντάκτες σας, γιατί υπάρχουν και αναγνώστες της αγαπητής «Κ» που προσέχουν τις λεπτομέρειες.

Υ. Γ. Το παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου είναι η έδρα του Τάγματος των Ιπποτών της Περικνημίδος και τα λάβαρα, που είναι ανηρτημένα δεξιά και αριστερά στο εσωτερικό του ναού, είναι τα οικόσημα των 24 μελών του Τάγματος.

Ματθαιος Μ. Δημητριου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή