Από τον Ελ. Βενιζέλο έως τον ΠΑΟΚ

Από τον Ελ. Βενιζέλο έως τον ΠΑΟΚ

Κύριε διευθυντά

Θαυμάζω την πολυφωνία της «Καθημερινής» και υπεραμύνομαι της ελεύθερης διατυπώσεως των απόψεων, εφόσον πάντα δίνεται η δυνατότητα του αντιλόγου. Σε όσα σωστά γράφει ο κ. Κώστας Ιορδανίδης στο φύλλο της εφημερίδας της Κυριακής 2/2/2020 (Μαύρο-Κόκκινο, σ. 22) έχω μια ένσταση ως προς τον χαρακτηρισμό της πραγματικής επανάστασης του Ελευθερίου Βενιζέλου απέναντι στην κυβέρνηση και στον Βασιλιά με την Εθνική Αμυνα σαν «πρώτου μείζονος πολιτικού εγκλήματος».

Ο χαρακτηρισμός είναι βαρύς, εμπαθής και φυσικά συνάδει με τις απόψεις του κ. Ιορδανίδη για τον Βενιζέλο, όπως και εις το παρελθόν τις έχει διατυπώσει.

Το αν ένα κράτος εμπλέκεται σε έναν πόλεμο το αποφασίζει η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και είναι γνωστό ότι όταν ο Βενιζέλος εισηγείτο στον Κωνσταντίνο να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ ήταν πρωθυπουργός και είχε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος του.

Επειδή τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ας σκεφτούμε πού θα βρισκόταν η Ελλάς μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν δεν είχε μεσολαβήσει η Εθνική Αμυνα, αλλά και πού θα βρισκόταν αν οι γείτονές μας και τότε μεγάλοι εχθροί μας Βούλγαροι δεν είχαν ποντάρει στο λάθος άλογο, δηλαδή στη νίκη των Κεντρικών Δυνάμεων αλλά είχαν δεχθεί τις δελεαστικότατες προτάσεις των Αγγλογάλλων με υποσχέσεις για την Καβάλα και ποιος ξέρει τι άλλο. Φοβούμαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε την έδρα του στη Θεσσαλονίκη.

Δρ Δημήτριος Γ. Καστρινακης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή