«Εσείς τι καταλάβατε από το σήμα της επετείου;»

«Εσείς τι καταλάβατε από το σήμα της επετείου;»

Κύριε διευθυντά

Πώς είναι δυνατόν ο μεγάλος απελευθερωτικός Αγώνας του 1821 να σμικρύνεται στο σήμα της Επιτροπής του εορτασμού και να απομένει ένα κορδελάκι για να τιμήσει την 200ετή επέτειο του θρυλικού 1821; Πού είναι τα σύμβολα του Αγώνα;

Ομως απαράδεκτη παράλειψη είναι η απουσία από το σήμα του σταυρού της ελληνικής σημαίας!

Στους πίνακες ζωγραφικής, που φιλοτεχνήθηκαν με δέος από μεγάλους Ελληνες και Ευρωπαίους ζωγράφους, και απεικονίζουν το έπος των προγόνων μας, υπάρχει πάντα στο κέντρο η σημαία με τον σταυρό!

Αυτό το κορδελάκι που μόνο σημαία δεν θυμίζει, αυτή η σμίκρυνση του αριθμού που παραπέμπει σε νούμερο 1 (ένα)… της φιλοδοξίας που διακρίνει το πρόσωπο που προεδρεύει της Επιτροπής, μόνο θυμό προκάλεσε στους Ελληνες!

Νομίζω ότι μόνο η σημαία με τον σταυρό, από τον εμβληματικό πίνακα του Θεοδώρου Βρυζάκη με την ορκωμοσία των Αγωνιστών στην Αγία Λαύρα, με προσθήκη της ημερομηνίας 1821 επάνω στον σταυρό, θα αρκούσε, χωρίς να καταναλωθεί πολλή φαιά ουσία!

Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του κ. πρωθυπουργού για την αντικατάσταση του σήματος.

Θεοδωρα Αποστολοπουλου, Νέα Ερυθραία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή