Για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Kύριε διευθυντά

Tο τελευταίο διάστημα έχει εδραιωθεί και γίνεται πλέον αποδεκτή η τεκμηριωμένη άποψη για την ανάγκη αυτοτελούς λειτουργίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Παρ’ όλα αυτά, δημοσιεύματα όπως αυτό της έγκριτης «Καθημερινής» (21-11-2017, http://www. kathimerini. gr/935533/article/epikairothta/ellada/politikes-pieseis-gia-to-aei-dyt-attikhs?platform=hootsuite) προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας επικαλούμενα «πληροφορίες» από «στελέχη» του ΤΕΙ Αθήνας.

Υπογραμμίζεται όμως ότι ούτε τα ανώνυμα «στελέχη» του ΤΕΙ-Α αλλά ούτε και η εφημερίδα τοποθετούνται επί της ουσίας των κατ’ επανάληψη δημοσιευμένων θέσεων και επιχειρημάτων του κλάδου της Φυσικοθεραπείας, σε εθνικό (ΠΣΦ, Τμήμα Φυσικοθεραπείας), ευρωπαϊκό (WCPT-ER) αλλά και παγκόσμιο (WCPT) επίπεδο. Κατά τον ίδιο τρόπο και το αναφερόμενο δημοσίευμά σας απλά δηλώνει ενόχληση που σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη των σπουδών Φυσικοθεραπείας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, χωρίς να πραγματεύεται την ουσία του θέματος.

Ο αγώνας για πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσικοθεραπεία είναι διαχρονικός και σε καμία περίπτωση κομματικός. Είναι αγώνας τεκμηριωμένος με λόγο ακαδημαϊκό και επιστημολογικό! Είναι απόλυτα σωστό ότι η προσπάθεια για την αυτοτελή ένταξη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πανεπιστημιακή ανώτατη εκπαίδευση είχε και έχει την υποστήριξη πολλών ακαδημαϊκών και αξιωματούχων από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής. Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστεί η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η κ. Κουντουρά, ως πρώην μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ως πρώην αθλήτρια του στίβου, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζει διαχρονικά την ένταξη των σπουδών Φυσικοθεραπείας στην πανεπιστημιακή κατεύθυνση της ανώτατης εκπαίδευσης. Επίσης, η κ. Κουντουρά υποστήριξε πολιτικά και επιστημονικά τον αγώνα μας για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας απέναντι στις ρυθμίσεις του απαράδεκτου από κάθε άποψη «Σχεδίου Αθηνά» (2013), αλλά και απέναντι στα «στελέχη» του ΤΕΙ Αθήνας που και τότε προωθούσαν τη συγχώνευση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με το Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, αποκλείοντας όλες τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί για την ακαδημαϊκή ενίσχυση των τμημάτων.

Παπαθανασιου Γ., αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ,Τριγωνης Ε., γενικός γραμματέας ΠΣΦ Μαρσελλου Μ., πρώην πρόεδρος Π.Τ. Αττικής, ΠΣΦ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή