«Σύντροφε συνταξιούχε»

Κύριε διευθυντά

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι τα μνημόνια τελείωσαν και ότι η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο θα είναι καθαρή και χωρίς εποπτεία και ότι από εδώ και στο εξής όλα θα είναι ρόδινα και ωραία.

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και έχει οσμή αίματος, γιατί η κυβέρνηση έχει υπογράψει ήδη ένα τέταρτο σκληρότατο μνημόνιο που το επικύρωσε με το πολυνομοσχέδιο.

Οσο για τα αντίμετρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φούσκα, όπως το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Το τέταρτο μνημόνιο περιλαμβάνει: Τη συνέχιση των κάπιταλ κοντρόλ, την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, τη δραστική μείωση ή και κατάργηση των κοινωνικών και οικογενειακών επιδομάτων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, την αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και, κυρίως, τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της μεσαίας τάξης (συνταξιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, και μικρομεσαίοι επαγγελματίες) που παρήγε πλούτο με τον οποίο γέμιζαν τα δημόσια και συνταξιοδοτικά ταμεία, τη σκληρή και μακροχρόνια εποπτεία από τους δανειστές.

Ομως οι της κυβέρνησης δεν είναι μόνο επικίνδυνοι επειδή κατέστρεψαν την πιο υγιή κοινωνική ομάδα, τη μεσαία τάξη, είναι περισσότερο επικίνδυνοι γιατί στρέφονται με απύθμενο μίσος εναντίον των αξιών (Ιστορία, Παιδεία, αξιοκρατία, αριστεία, κοινωνική συνοχή και οικογένεια) που στήριξαν διαχρονικά το ελληνικό έθνος. Τα ιδεολογήματα πάνω στα οποία οι αριστεροί στηρίχτηκαν για να υφαρπάξουν την εξουσία, ήτοι η παραπληροφόρηση, ο άκρατος λαϊκισμός, τα τερατώδη ψεύδη, ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε δικούς μας και εχθρούς, δεν πείθουν πια κανένα.

Σύντροφε συνταξιούχε, κραύγασε μαζί μου: Φτάνει πια. Ηρθε η ώρα της αλήθειας και της σκληρής τιμωρίας της επικίνδυνης κυβέρνησης. Τον Οκτώβριο, λοιπόν, «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Χρηστος Δ. Παπαδοπουλος, Συντ/χος εκπαιδευτικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή