Δελτίο ειδήσεων

Κύριε διευθυντά

Θα μου επιτραπούν μερικές σύντομες παρατηρήσεις γύρω από το απογευματινό δελτίο της ΕΡΤ, της 21ης τρέχοντος (ώρα 18.00).

1. Βάσει ποιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποσιωπήθηκε το συγκλονιστικό δημοσίευμα της «Κ», της ιδίας ημέρας, που αποκάλυψε το γενεσιουργό αίτιο και την ολιγωρία των κρατικών αρχών, αναφορικά με την καταστρεπτική πυρκαγιά στο Μάτι, που οδήγησε στον θάνατο 96, μέχρι στιγμής, ανύποπτους συμπολίτες μας; Θέμα που, μέχρι της ώρας εκείνης, όλα τα ΜΜΕ ανέδειξαν πλην της ΕΡΤ… 2. Βάσει ποιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν μεταδόθηκε, στο σύνολό της, η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, πέραν των άλλων, και καθ’ ομολογίαν πάντων, μηδέ των κυβερνώντων εξαιρουμένων, εκφράζει σήμερα τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων; 3. Με ποιο δικαίωμα λογοκρίθηκε η δήλωση του κ. Κ. Μητσοτάκη όταν, πέραν της αναμφισβήτητα επιβεβλημένης μεταδόσεως ολόκληρης της δήλωσης του πρωθυπουργού, μετά στιγμιοτύπων, η ΕΡΤ μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση, πολλαπλάσιου χρόνου, ομιλία του Π. Καμμένου, προέδρου των ΑΝΕΛ, πολιτικού εκφραστή μίας ασήμαντης μειοψηφίας; 4. Γιατί οι δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γύρω από το πολύ σοβαρό θέμα της εξόδου από τα μνημόνια, περιορίστηκαν στα χρονικά όρια δευτερολέπτων, τη στιγμή που στο σύνολό της η δημοκρατική αντιπολίτευση εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων;

Η ΕΡΤ και οι ιθύνοντές της αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με την κρατική τηλεόραση να λειτουργεί ως «θεραπαινίδα» των κρατούντων.

Ιωάννης Κ. Νησιωτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή