«Η γνωριμία μου με τον Σαρλό»

«Η γνωριμία μου με τον Σαρλό»

Κύριε διευθυντά

Στις 22/10/18 στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» μας αναφέρθηκα στη γνωριμία μου με τον Σαρλ Αζναβούρ. Σήμερα θα σας περιγράψω τη γνωριμία μου με τον παγκοσμίου φήμης ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και παραγωγό των ταινιών του, τον αξέχαστο Τσάρλι Τσάπλιν (Σαρλό).

Ο Σαρλό γεννήθηκε το 1889 και έφυγε από τη ζωή το 1977. Είχε παντρευτεί, σε τρίτο γάμο, την Ούνα Ο’ Νιλ κόρη του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Ευγένιου Ο’ Νιλ και απέκτησαν επτά παιδιά. Τη Ζεραλντίν, τον Μάικλ, την Ζοζεφίν, την Βικτωρία, την Τζέιν, την Αννη και τον Κρίστοφερ. Την κόρη του Ζοζεφίν την παντρεύτηκε ο Νίκος Σιστοβάρης και απέκτησαν ένα γιο, τον Τσάρλι Τσάπλιν Σιστοβάρη τον οποίον συναντώ κάθε Αύγουστο στο Γαλαξίδι όπου κάνει τις διακοπές του με τη Γαλλίδα σύζυγό του και τις δύο κόρες τους.

Λοιπόν η σύζυγός του Ούνα ήρχετο συχνά στο κατάστημα Σιστοβάρη, να κάνει τις γούνες της, πάντα τη συνόδευε ο Τσάρλι Τσάπλιν. Κατά το διάστημα της πρόβας, εγώ του προσέφερα ένα καφέ και του έκανα παρέα.

Ο γάμος της κόρης του Ζοζεφίν με τον Νίκο Σιστοβάρη έγινε στην έπαυλή του, στο Κορσό, περιοχή της Λωζάννης. Πάρα πολλοί προσκεκλημένοι και επώνυμοι όπως ο Τζέιμς Μέισον.

Οταν άνοιξε ο χορός σηκώθηκε ο Τσάρλι να χορέψει με την Ούνα και πλησίασα να τους φωτογραφίσω παρακαλώντας τους να με προσέξουν.

Οταν εμφάνισα τη φωτογραφία, πήγα στην έπαυλή τους να τους τη δώσω. Δείχνω τη φωτογραφία στον Σαρλό και του λέω Τσάρλι, δυστυχώς δεν βγήκε καλή, διότι έδειχνε μία σιλουέτα, το ζεύγος πολύ καθαρά που χορεύει, αλλά το φόντο ήταν πολύ βαθύ κόκκινο. Την κοιτάζει και μου λέει: «Δημήτρη είναι η καλύτερη φωτογραφία στον κόσμο, ένας επαγγελματίας φωτογράφος δεν θα μπορούσε να τη βγάλει έτσι, έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή σου». Ο Σαρλό την έβλεπε από την καλλιτεχνική του όψη. Εχω πολλές φωτογραφίες μαζί του. Οταν το ζεύγος Νίκος Σιστοβάρης και Ζοζεφίν χώρισε, η Ζοζεφίν με φώναξε και μου είπε: «Δημήτρη με την πολύ καλή οικογενειακή μας φιλία ήθελα να έχεις ένα ενθύμιο από τον πατέρα μου και σου δίνω την καρέκλα που καθόταν στον κήπο μας, όπου έγραφε τη μουσική του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑΣ

Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή