Για τις «Πύλες της Κολάσεως»

Για τις «Πύλες της Κολάσεως»

Κύριε διευθυντά

Αφορμή μου έδωσε το δημοσίευμά σας στην εφημερίδα της Κυριακής 23.12.2018, στην οποία το κείμενό σας ξυπνάει εφιάλτες. Ο διχασμός, ο εμφύλιος, ο αλληλοσπαραγμός αποτελεί το φόβητρο, με το οποίο μεγαλώσαμε κι όχι μόνο. Μας έχει φυλακίσει «σε κατ’ οίκον» περιορισμό, με όρους ανελευθερίας που μας τρομάζουν ακόμη και σήμερα. Μασκοφόροι καταντήσαμε, για να κρύψουμε τα αισθήματά μας και στο στόμα μας βάλαμε φερμουάρ για να μην μας προδώσουν τα λόγια μας.

Τώρα, εσείς που δεν έχετε μνήμες απεριόριστες και που οι εμπειρίες σας έχουν διηγηματική χροιά, βάζετε στην επικεφαλίδα του γραπτού λόγου σας «Οι Πύλες της Κολάσεως» με προσεκτική την υπενθύμιση της δεκαετίας του ‘40 γιατί η επανάληψη που καραδοκεί, τρομάζει και γίγαντες. Μένω και κρατώ, ως ανάσα παρηγοριάς την κατακλείδα σας. Οι πολιτικοί μας διαμορφωτές της κοινής γνώμης, διανοούμενοι, όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να κλείσουν «Οι Πύλες της Κολάσεως». Μακάρι.

Νορα Κωνσταντινιδου, Δράμα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή