ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Περί Θείας Κοινωνίας και μακροημέρευσης

Περί Θείας Κοινωνίας και μακροημέρευσης

Κύριε διευθυντά
Τον τελευταίο καιρό και εξαιτίας του κορωνοϊού, πολλοί προβληματίστηκαν για τη μεταδοτικότητα του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας.
Αλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να μην επιτρέπεται η Θεία Κοινωνία, άλλοι ότι δεν πειράζει, αφού πρόκειται για το «σώμα και το αίμα» του Χριστού, το οποίο πρέπει να θεωρείται υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ ένας αναγνώστης σας, δυσφορεί επειδή κάποιοι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι της «Καθημερινής» επιτίθενται στην Εκκλησία, στη Θεία Κοινωνία και στη θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών, εξαιρουμένου του Τάκη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε μαρτυρία πίστεως, γράφοντας σε άρθρο του ότι «η Θεία Κοινωνία είναι όντως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού».

Ο αναγνώστης καταθέτει ένα σοβαρότατο επιχείρημα, λέγοντας ότι το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας το πίνουν οι παπάδες, οι οποίοι, παρά ταύτα, μακροβιώνουν!

Εκ των παραπάνω μαρτυριών, αβίαστα συμπεραίνεται ότι οι κοινωνούντες παρασύρονται σε «κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία», τουλάχιστον οιονεί! Μήπως από τους δογματικούς υποστηρικτές των μυστηρίων έχει ξεφύγει το μέτρο και η λογική; Οσο για τη μακροβιότητα των παπάδων, τι να γίνει, η καλοπέραση έχει και τα καλά της!

Αποστολος Γεωργοπουλος, Επιχειρηματίας