Το μέλλον έρχεται με καλπασμό

Το μέλλον έρχεται με καλπασμό

Κύριε διευθυντά

Ζούμε στο 2017 την περίοδο μετάβασης από το χθες στο αύριο. Είναι δύο τα κύρια στοιχεία που καθορίζουν την εποχή μας.

1. Στη μετα-εθνική Ευρώπη, το πέρασμα από τον βιομηχανικό κόσμο στη νέα ψηφιακή οικονομία και ρομποτική. Είναι η περίοδος όπου ο εργαζόμενος με την τεχνολογία (παράδειγμα ο 3D printer) μετατρέπεται σε αυτόνομο παραγωγό. Καινούργια προτάγματα λαμβάνουν χώρα με νέες προκλήσεις. Ο μίνιμουμ βασικός μισθός σε όλους γίνεται πια ανάγκη, αφού η ρομποτική θα αρχίσει να παίρνει θέσεις εργασίας και ο ελεύθερος χρόνος μας μπορεί να είναι παραγωγικός.

2. Η διαμάχη Δεξιάς και Αριστεράς όπως την ξέρουμε έχει πια ξεπεραστεί. Η αντίθεση είναι ανάμεσα στις δυνάμεις των κλειστών συνόρων και του λαϊκισμού και, από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις μιας ριζοσπαστικής μετα-εθνικής οντότητας, όπου ανεξάρτητοι παραγωγοί ζουν με ελευθερία και σεβασμό ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή γλώσσας. Η χώρα μας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά οι μόνες προτάσεις που ακούγονται είναι λογιστικού περιεχομένου βασισμένες στο χθες.

Θα μπορούσαμε να καλέσουμε άμεσα Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιστήμονες και επιχειρηματίες να έρθουν στη χώρα μας ώστε να βρουν τις πιο κατάλληλες συνθήκες για την έρευνα και εφαρμογή της νέας τεχνολογίας Δημιουργώντας ελεύθερα πάρκα και ζώνες σε διάφορα σημεία, μπορούμε να φιλοξενήσουμε τις πιο προωθημένες εταιρείες και να γίνουμε η Silicon Valley της Ευρώπης. Τι κάνουμε όμως;

Αντί να φτιάχνουμε τις συνθήκες για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, ακόμη συζητάμε για τον ΦΠΑ! Αντί να προχωράμε στις εφαρμογές των drones, εμείς συζητάμε για τις συντάξεις! Αντί να εφαρμόζουμε τις νέες τεχνολογίες στην ιατρική, εμείς ψάχνουμε κλεμμένα μηχανήματα από νοσοκομεία! Η Ελλάδα και οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται μια νέα πολιτική αφήγηση. Οι χιλιάδες επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια θα επιστρέψουν και θα γίνουμε κέντρο ενός νέου πολιτισμού. Μαζί με το οικοσύστημα της χώρας μας, τον τουρισμό και μια παιδεία ανοιχτή, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι πρωτοπόρος δύναμη με σεβασμό από όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή