Επιστολή προς αντισημίτες

Κύριε διευθυντά

Απευθύνομαι με την επιστολή μου στους εν Ελλάδι αντισημίτες: Θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει κάποιος λόγος χάρη στον οποίο γίνατε αντισημίτες. Ας πούμε οικογενειακή παράδοση, θρησκευτική διδαχή (οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό), ανάγνωση διαφόρων αντισημιτικού περιεχομένου βιβλίων (π.χ. Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών της μυστικής αστυνομίας των Ρώσων αυτοκρατόρων, το Mein Kampf του Χίτλερ ή το Οι Εβραίοι: όλη η αλήθεια του δικού μας Κ. Πλεύρη) ή ακόμη και επαγγελματικός ανταγωνισμός. Στους παραπάνω λόγους προστέθηκε και η «βάναυση» συμπεριφορά του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους, τους κατοίκους της Παλαιστίνης της οποίας τη γη κατέχουν με το έτσι θέλω οι αιμοβόροι και ξενόφερτοι Εβραίοι, τους οποίους και παρομοιάζετε με τους απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής ή τους ναζί της Γερμανίας του Χίτλερ.

Με τις παραπάνω προσλαμβάνουσες, ορθώς, ορθότατα γίνατε αντισημίτες και τάσσεσθε, βοηθούντων ομοϊδεατών σας δημοσιογράφων, αναφανδόν υπέρ των θέσεων των Παλαιστινίων, καθώς και των Αράβων γενικώς. Απορώ, όμως, αγαπητοί αντισημίτες, πώς και δεν σκεφθήκατε να το ψάξετε το θέμα λίγο περισσότερο μήπως και δεν είναι έτσι τα πράγματα και γίνεσθε, άθελά σας βέβαια, θύματα μιας παραπληροφόρησης κολοσσιαίων διαστάσεων, και εξηγούμαι.

1. Παλαιστίνη. Η χώρα αυτή υπήρχε πάντοτε και περιελάμβανε, μέχρι το έτος 1922, τα εδάφη της σημερινής Ιορδανίας και του σημερινού Ισραήλ, ήτοι συνολικά 104.170 τετρ. χλμ. Εξ αυτών, οι Αγγλοι δεσπότες της εποχής έκοψαν ένα μεγάλο κομμάτι 89.400 τετρ. χλμ., το έκαναν προτεκτοράτο τους και, ταυτόχρονα, το εδώρησαν σε Χασεμίτη (Αραβα δηλ.) φύλαρχο, τον οποίο έχρισαν βασιλιά, το δε κομμάτι αυτό της γης το βάφτισαν οι Αγγλοι αποικιοκράτες Χασεμιτικό Βασίλειο της Υπεριορδανίας.

Αν, αγαπητοί αντισημίτες, ανοίξετε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια, θα δείτε ότι Αραβες Παλαιστίνιοι αποτελούσαν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας αυτής η οποία, μετά την ήττα από το Ισραήλ των αραβικών στρατευμάτων στον πόλεμο του 1967, άλλαξε πάλι όνομα και σήμερα λέγεται Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας αποτελούμενο κατά 70% και πλέον από Παλαιστινίους. Τα συμπεράσματα από την παραπάνω σύντομη ιστορική περιογραφή τα αφήνω, αγαπητοί αντισημίτες, σε σας για να μας πείτε αν οι Αραβες που ονομάζουν εαυτούς Παλαιστινίους δικαιούνται δεύτερη πατρίδα.

2. Ισραήλ. Ολοι ξέρετε ότι το Ισραήλ είναι χώρα Εβραίων, σύγχρονο δημιούργημα του ΟΗΕ σε γη όπου ζούσαν Εβραίοι από παλαιοτάτων βιβλικών χρόνων. Στους νεότερους χρόνους, οι Εβραίοι αυτοί κατόρθωσαν (α) να αναβιώσουν την αρχαία γλώσσα τους, (β) να αναχαιτίσουν επανειλημμένως αραβικά στρατεύματα και να τα τρέψουν σε άτακτη φυγή (γ), να μετατρέψουν την έρημο σε περιβόλι θαυμαστό και (δ) να φτιάξουν μία δημοκρατία όπου πρωθυπουργοί και υπουργοί τρέμουν τον γενικό εισαγγελέα και αυτός φοβάται μόνο τον Θεό.

Μετά τα παραπάνω, ζητάτε τώρα, αγαπητοί αντισημίτες, από το Ισραήλ να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη της Ιουδαίας και Σαμάρειας (τα οποία με περίσσια πονηριά δεχθήκατε να μετονομαστούν σε Δυτική Οχθη και, μάλιστα, κατεχόμενη) έτσι ώστε να στρωθεί ευκολότερα ο δρόμος για να δημιουργηθεί νέο, δεύτερο δηλαδή, αραβικό κράτος με την ονομασία Παλαιστίνη!

3. Στατιστικές. Από πού θέλετε να αρχίσουμε; Πληθυσμιακές συγκρίσεις, εδαφικές εκτάσεις, επιτεύγματα κοινωνικά, επιστημονικά, πολιτισμικά; Κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί ο αντισημιτισμός σας και να δούμε αν δικαιολογείσθε να τάσσεσθε αναφανδόν υπέρ των αραβικών θέσεων.

Σύνολον αραβικού πληθυσμού 382.000.000 (περιλαμβανομένου του αντισημιτικού Ιράν). Ισραήλ: 8.500.000 (εξ ων 74,8% Εβραίοι, 20,8% Αραβες, 4,4% άλλοι). Βλέπετε λοιπόν ότι το Ισραήλ αποτελεί πληθυσμιακά το 2,8% των Αράβων που ζουν στη Μ. Ανατολή και πρέπει, φοβάμαι, να αναζητήσουμε αλλού τη δικαιολογία του αντισημιτισμού σας, μήπως στην έκταση των εδαφών όπου πιθανώς να χωρούσε ένα νέο, αδελφό με τους Αραβες, παλαιστινιακό κράτος. Αραβικά εδάφη 10.789.521 τετρ. χλμ. Ισραήλ 20.770 τετρ. χλμ. ήτοι 519 φορές μικρότερο από το σύνολο των εχθρών του (αυτό και αν δικαιώνει την κουλτούρα του underdog). Ούτε εδώ, λοιπόν, μπορεί να βρεθεί δικαιολογία για τον αντισημιτισμό σας. Κρίμα!

Επιτεύγματα μεγάλης και διεθνούς σημασίας από τα οποία ο κόσμος, δηλαδή και εσείς, αγαπητοί αντισημίτες, ωφελήθηκε έτσι ώστε να ζει καλύτερα. Βραβεία Νομπέλ που, ως γνωστόν, απονέμονται «σε άνδρες ή γυναίκες που προσφέρουν τις μεγαλύτερες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα». Υπάρχουν 1,6 δισ. μουσουλμάνων στην υφήλιο των 6 δισ. Το 26% του πληθυσμού της γης είναι μουσουλμάνοι και από αυτούς το Νομπέλ κέρδισαν μέχρι σήμερα 12 άτομα (στα 6 των οποίων απομενήθηκαν Νομπέλ Ειρήνης). Οι Εβραίοι, που αποτελούν το 0,24% του πληθυσμού της γης, αριθμούν 193 νομπελίστες ήτοι το 22% όλων των απονομών από καταβολής του θεσμού! Απίστευτο;

Μη βλέποντας, λοιπόν, να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που να σας ώθησε στην παράλογη και ρατσιστική νοοτροπία σας, θα δεχθώ ότι υπάρχει μόνο μία εξήγηση από σας. «Ετσι θέλω, κύριε, και είμαι αντισημίτης». Τώρα μάλιστα, τα υπόλοιπα ανάγονται, βεβαίως, στη σφαίρα της μεταφυσικής.., αλλά ψάξτε το λίγο ακόμη…

Ι. Ιωσηφ – Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή