Πελατειακό κράτος, λαϊκισμός και πολιτική

Πελατειακό κράτος, λαϊκισμός και πολιτική

Κύριε διευθυντά

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (γραμμές, υποσταθμοί) είναι διαχρονικά «υπό διωγμόν» από την πολιτική ηγεσία, είτε διότι υπερισχύει το πελατειακό κράτος είτε διότι ο λαϊκισμός δεν επιτρέπει τη γρήγορη προώθηση της κατασκευής υποδομών που η χώρα έχει ανάγκη. Αναμέναμε ότι η Αριστερά, με σημαία την αξιοκρατία, θα τα πολεμούσε, δυστυχώς συνέχισε την ίδια τακτική.

Εχει προγραμματιστεί δίκτυο 400KV στη Πελοπόννησο εδώ και 10 χρόνια, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει διότι καθυστερεί η αδειοδότηση, καθυστέρηση που οφείλεται στην άρνηση των τοπικών φορέων να εγκρίνουν την όδευση γραμμών ή/και τη χωροθέτηση υποσταθμών. Ως δικαιολογία προβάλλεται η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως πρόκειται για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού η προστασία του περιβάλλοντος «πουλάει». Ομως η άδεια εκδίδεται από τον υπουργό, ο οποίος υποχρεούται να προστατεύει το γενικότερο συμφέρον της χώρας και επομένως να παρακάμπτει τα τοπικά μικροσυμφέροντα. Δυστυχώς κανένας υπουργός δεν τόλμησε και έτσι ο Ελληνας καταναλωτής Η.Ε. πληρώνει τα αυξημένο κόστος μεταφοράς Η.Ε.

Η ΔΕΗ κατασκεύασε στη Μεγαλόπολη μονάδα 800MW, που όμως λειτουργεί με τη μισή ισχύ, αφού δεν υπάρχουν τα δίκτυα 400KV. Το έλλειμμα παραγωγής καλύπτεται είτε με λειτουργία λιγότερο οικονομικών μονάδων είτε με ακριβές εισαγωγές!

Ως γνωστόν, έχουν προγραμματιστεί δύο υποβρύχιες συνδέσεις της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα. Η «μεγάλη» διασύνδεση έχει προγραμματιστεί να γίνει με την Αττική και όχι με την Πελοπόννησο, όπου το κόστος είναι σαφώς μικρότερο, διότι ακριβώς τα επίμαχα δίκτυα δεν προβλέπεται να γίνουν σύντομα. Η «μικρή» διασύνδεση έχει κολλήσει διότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες έχουν αντιρρήσεις στη διαδρομή που προβλέπει η μελέτη. Είναι δυνατόν το γενικότερο συμφέρον να αγνοείται και να καθυστερεί η κατασκευή τόσο σημαντικών έργων; Στο παιχνίδι των εντυπώσεων έχει μπει και η ΡΑΕ με τους λεονταρισμούς ότι δήθεν θα κατασκευάσει μόνη της τις διασυνδέσεις, όπως της δίνει ο νόμος το δικαίωμα.

Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι υπήρξαν υπουργοί που προχώρησαν ενάντια στον λαϊκισμό. Το παράδειγμα της Βάσως Παπανδρέου είναι χαρακτηριστικό: ως αρμόδια υπουργός εξασφάλισε την ολοκλήρωση της 3ης γραμμής 400KV βορρά – νότου που είχε κολλήσει στο Κρυονέρι, όπως επίσης και την κατασκευή του σταθμού παραγωγής στον Αθερινόλακκο στην Κρήτη. Δυστυχώς τα παραδείγματα αυτά είναι λίγα.

Ο ΑΔΜΗΕ, η αρμόδια εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας του δικτύου μεταφοράς Η.Ε., έχει υποφέρει από τους κυβερνητικούς που προωθούν στην ηγεσία τους κομματικούς αδιαφορώντας για την καλή λειτουργία της εταιρείας. Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά διόρισε στο Εποπτικό Συμβούλιο άτομα που ελάχιστη σχέση είχαν με τον ηλεκτρισμό και στη διοίκηση της εταιρείας έναν απόφοιτο ΤΕΙ ειδικότητας χημικού σε αντικατάσταση έμπειρου και ικανού στελέχους προερχόμενου από την ιεραρχία. Πρόσφατα, με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας και την άφιξη των Κινέζων, αλλάχθηκε η διοίκηση και αντικαταστάθηκαν έμπειρα και ικανά στελέχη με κομματικούς χωρίς τις ειδικές γνώσεις που απαιτούν οι θέσεις αυτές. Τουλάχιστον πρόκειται για μηχανικούς με διδακτορικά πτυχία και όχι αποφοίτους ΤΕΙ!

Τα αναφερόμενα είναι απλώς παραδείγματα στον χώρο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Δυστυχώς υπάρχουν σε πολλούς τομείς, όπως είναι λ.χ. η επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών, κ.λπ. Το κόστος για τη χώρα είναι τεράστιο και πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά δημοκρατικά αλλά και με αποφασιστικότητα.

Αλβερτος Μαϊσης, Δρ Μηχ/γος – Ηλεκ/γος Μηχανικός, πρώην Δ/ντής στη Γεν. Δ/νση Μεταφοράς της ΔΕΗ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή