Τα αεροδρόμια και η αποζημίωση

Τα αεροδρόμια και η αποζημίωση

Κύριε διευθυντά

Στις οικονομικές σελίδες της «Κ» (17-12-2017), στη στήλη «Δήκτης», δημοσιεύεται η πληροφορία ότι η εταιρεία Fraport Greece, που ανέλαβε τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, θα λάβει αποζημίωση από το Δημόσιο 25 εκατ. ευρώ κατόπιν αποφάσεων της ειδικής επιτροπής επίλυσης διαφορών.

Ως αιτία της καταδίκης αναφέρεται η παράλειψη των αρμοδίων να συντηρήσουν τα αεροδρόμια κατά τα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μέχρι της παράδοσης των αεροδρομίων.

Σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, πολιτικές ή στρατιωτικές, όταν γίνεται οικονομικός έλεγχος και διαπιστώνεται έλλειμμα, ακόμη και ολίγων ευρώ, ο υπόλογος ταμίας και ο προϊστάμενός του, εκτός των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος, υποχρεούνται να επιστρέψουν το ποσό που λείπει.

Στην περίπτωση των αεροδρομίων δεν γράφτηκε πουθενά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι του προστίμου και τι τιμωρία θα τους επιβληθεί.

Οι φορολογούμενοι πολίτες θα ήθελαν να μάθουν, γιατί «πετάχτηκαν» 25 εκατ. ευρώ;

Ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει ευθύνη για τις παραλείψεις των υφισταμένων του;

Δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να υποβάλει επερώτηση στη Βουλή;

Θα παύσει ποτέ αυτή η αδιαφορία; Η Δικαιοσύνη τι γνώμη έχει;

Γεωργιος Αραμπατζης

Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή