Η «εξαφάνιση» ενός πεζοδρομίου

Η «εξαφάνιση» ενός πεζοδρομίου

Κύριε διευθυντά

Διακόσια μέτρα νότια του νέου Μουσείου Ακροπόλεως, στη γωνία των οδών Σπ. Δοντά 2 και Φαλήρου 17, υπήρχε παλιά απλή οικία με έναν όροφο και υπόγειο που προ ολίγων ετών άρχισε να κατεδαφίζεται προφανώς προς ανέγερση πολυκατοικίας.

Κατεδαφίσθη μόνο το εσωτερικό αυτής, προκειμένου να αναμορφωθεί, κατά πληροφορία του υπευθύνου εργολάβου, ως διατηρητέου. Η συνέχιση των εργασιών αιφνιδίως διεκόπη, αφού προηγουμένως και τα δύο πεζοδρόμια αντιστοίχως εκτίσθησαν από μπετόν αρμέ ύψους περίπου 1 μέτρου, καλύπτοντας απολύτως και επιμελώς την επιφάνεια αυτών και επί των οποίων ανυψώθησαν σιδερένιες σκαλωσιές ύψους 7 μέτρων.

Η εικόνα αυτού του εγκαταλειφθέντος απεριγράπτου κατασκευάσματος δίδει το δικαίωμα στην κοινή αντίληψη περί διογκωμένων, ανεξήγητων και υπόπτων δαπανών.

Σημειωτέον ότι εις το επί της οδού Φαλήρου 37 πολυτελές ξενοδοχείο «Acropolis Select» ενοικούν τουρίστες, επισκέπτες, διανοούμενοι κ.λπ. οι οποίοι καθημερινώς οδεύουν προς επίσκεψη του Μουσείου διά της οδού Φαλήρου, στερούμενοι του ανυπάρκτου πλέον πεζοδρομίου.

Των περιοίκων και των διερχομένων η αγανάκτηση και η οργή είναι ευλόγως απερίγραπτες. Οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι ενήμεροι της εκκρεμότητος αυτής και οφείλουν από καθήκον σεβασμού προς τον αρχαίο πολιτισμό της περιοχής, και άνευ των απαράδεκτων δικαιολογιών τους, όπως προβούν εις την αξιοποίηση των σχεδίων περί διατηρητέων κτιρίων ή στην ταχύτερη κατακρήμνιση και εξαφάνιση αυτού του απαράδεκτου και αινιγματικού κατασκευάσματος που προσβάλλει τον περιβάλλοντα ιστορικό χώρο και τραυματίζει τον ανερχόμενο τουρισμό μας.

Ιωαννης Κ. Μεγαλογιαννης, Συνταξιούχος διευθυντής ΙΚΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή