Το Ισραήλ, η Γάζα, το «Παλαιστινιακό»

Το Ισραήλ, η Γάζα, το «Παλαιστινιακό»

Κύριε διευθυντά

Και πάλι εθριάμβευσε η μεροληπτική πληροφόρηση από μέρους «σοβαρών» και άλλων, όντως σοβαρών, δημοσιογράφων σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στη Γάζα. Οπως με τον εθισμό  των ναρκομανών λίγες είναι οι ελπίδες ιάσεως, έτσι και το «Παλαιστινιακό» έχει πλέον καταντήσει η παραισθησιογόνος ουσία της δημοσιογραφίας, η οποία και παραπληροφορεί αυτόματα, λόγω εθισμού, αρνούμενη να δεχθεί καν τον συλλογισμό του «αμφοίν μύθον».

Ετσι, ο ομολογουμένως ευπρεπής και αξιόλογος συνεργάτης της εφημερίδος σας κ. Παντελής Μπουκάλας σε σχόλιό του αναφέρεται στον Νετανιάχου, παρομοιάζοντάς τον με τον Ερντογάν διά της εξισώσεως του ρέοντος αίματος των Κούρδων στο Αφρίν με το αίμα των Παλαιστινίων της Γάζας. Και ευλόγως διερωτάται κανείς αν είναι ποτέ δυνατόν να εξομοιώνονται ανόμοιες προσωπικότητες, η μία δεσποτική και επιβάλλουσα το δίκαιο του ισχυροτέρου, η δε άλλη ουσιωδώς δημοκρατική και παρ’ ότι ανακρινόμενη από την αστυνομία της χώρας για ψευδο-πταίσματα, οι δημοσκοπήσεις των ημερών τον φέρουν νικητή σε περίπτωση που γίνονταν σήμερα εκλογές στο Ισραήλ.

Το εάν ο στρατός του Ισραήλ είναι ή δεν είναι ο «ηθικότερος στρατός του κόσμου» αφήνει τελείως αδιάφορο τον μέσο Ισραηλινό, ο οποίος βλέπει μόνο τη μεγάλη εικόνα. Και ξέρετε ποια είναι η μεγάλη αυτή εικόνα; Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για να την εντοπίσετε. Μια απλή πρόσθεση των πληθυσμών των εχθρικών προς το Ισραήλ χωρών δείχνει το τιτάνιο έργο που καλείται ο ισραηλινός στρατός να αντιμετωπίσει, προκειμένου να υπερασπισθεί τα πατρώα εδάφη. Η πρόσθεση αυτή μας λέει: Ισραήλ: πληθυσμός 8.000.000 και οι εχθροί του 382.700.000, ήτοι το σύνολο του αραβικού πληθυσμού συν το Ιράν. Και τούτο δίχως να υπολογίζονται οι διαστρεβλωτές της ενημέρωσης ανά την υφήλιο και ιδίως στην καθωσπρέπει αριστερίζουσα Ευρώπη, οι οποίοι, όπως προελέχθη, έχουν εθιστεί με τα παραισθησιογόνα τύπου Παλαιστίνης. Εμείς, μια Τουρκία έχουμε απέναντί μας (περί τις 8 φορές πολυπληθέστερη ημών) και ανησυχούμε για τα νησιά μας, τι να πουν οι Ισραηλινοί;

Ι. Ιωσηφ, Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή