Ο Μπουτσικάρης και ο Καίσαρ Δώσσας

Ο Μπουτσικάρης και ο Καίσαρ Δώσσας

Κύριε διευθυντά

Την 25η Μαΐου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» επιστολή του κ. Γεράσιμου Μ. Δώσσα με τίτλο «Πανίσχυρη η μνήμη του συμμαθητή μου», η οποία επιστολή αναφερόταν στην ευστοχία των βολών του πυροβολικού του Ελληνος αξιωματικού Θεοδώρου Βουδικλάρη κατά τον πόλεμο του ’40 και των επιχειρημάτων του πολιτικού μηχανικού Θεοδώρου Βουδικλάρη στο ζήτημα της «Αναδοχής» και ότι ο συμμαθητής του Ανδρεόπουλος του είπε ότι ήταν Μπουτσικάρης και όχι Βουδικλάρης.

Επ’ αυτού επιτρέψτε μου να προσθέσω τα ακόλουθα στοιχεία: Ο Βασίλειος Μπουτσικάρης ήταν αντισυνταγματάρχης, διοικητής της ΙΙΙ μοίρας ορειβατικού πυροβολικού της ΙΧ Μεραρχίας, που είχε έδρα την Κοζάνη, και οι οπλίτες του ήσαν από τους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς που συμμετείχαν στον πόλεμο του 1940. Ο Μπουτσικάρης με τη μοίρα του συμμετείχε στην απελευθέρωση της Κορυτσάς στις 23.11.1940. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία του πολέμου που καταγράφονται σε βιβλίο μου με αφηγήσεις Κοζανιτών πολεμιστών, μερικοί από τους οποίους ανήκαν στη μοίρα του Μπουτσικάρη. Επίσης το όνομα Θεόδωρος Βουδικλάρης ανήκει σε Κοζανίτη απόστρατο σήμερα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας που διαμένει στην Αθήνα και είναι φίλος μας. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Γεράσιμο Μ. Δώσσα για τον Καίσαρα Δώσσα από το Τσοτύλι, τόπο καταγωγής του κ. Γεράσιμου, αν υπάρχουν σήμερα συγγενείς του. Ο Καίσαρ ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας Δράσης Τσοτυλίου και το 1930 μεταγράφηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Κοζάνης. Υπάρχει στα αρχεία μου μία επιστολή του την οποία είχε στείλει στον πρόεδρο του συλλόγου του Ολυμπιακού Κοζάνης, όπου δηλώνει ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή.

Ιωαννης Γ. Κορκας, Συγγραφέας, Κοζάνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή