Για τα αγάλματα σπουδαίων Ελλήνων

Για τα αγάλματα σπουδαίων Ελλήνων

Κύριε διευθυντά

Στις 11/10/2010 έδωσα μια επιστολή, τρεις σελίδες, μέσω κοινού φίλου, στον τότε δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε να του γράψω τις προτάσεις μου. Μεταξύ των άλλων, του ανέφερα ότι οι σκάλες στην Πλουτάρχου, που οδηγούν στον οδοντωτό σιδηρόδρομο προς τον Λυκαβηττό, είναι μαύρες από τη βρωμιά και θα έπρεπε πότε πότε να τις καθαρίζουν… Μου τηλεφώνησε λοιπόν το ίδιο βράδυ να με ευχαριστήσει για τις καλοπροαίρετες προτάσεις μου και μου λέγει: «Κύριε Σκεπαρνιά, ευχαριστώ για την επιστολή σας και έχω ένα μεγάλο σχέδιο γι’ αυτές τις σκάλες να τις κάνω κυλιόμενες». Εγώ τρόμαξα στο άκουσμα, και του απαντώ ότι ακόμη και οι Ελβετοί, που έχουν πολλά χρήματα διαθέσιμα, δεν θα το έκαναν ποτέ, διότι λίγες ημέρες μετά τη λειτουργία τους θα αχρηστευτούν από τη σκόνη, τα φύλλα και τη βροχή. Μου λέγει «θα δω τι μπορώ να κάνω για τα υπόλοιπα». Τίποτε. Αντίγραφο της επιστολής έδωσα σε άλλον αρμόδιο για να μελετήσει τα θέματα και να δει τι μπορεί να κάνει. Εκτός των άλλων, ζητούσα να μετακινήσουν τα αγάλματα τριών προσωπικοτήτων σε θέσεις που κατά τη γνώμη μου θα ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι σήμερα. Πρόκειται για τα αγάλματα των Ελύτη και Σεφέρη, που σήμερα βρίσκονται το μεν πρώτο στη Δεξαμενή Κολωνακίου και το δεύτερο στην οδό Ζαλοκώστα, κάτι που πάρα πολλοί Αθηναίοι δεν το ξέρουν. Και τα δύο αγάλματα των Prix Nobel Literature καλό θα ήταν να τα βάλουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στην είσοδο του μετρό να τα βλέπουν Ελληνες και ξένοι τουρίστες. Τη δε παγκοσμίου φήμης Μαρία Κάλλας (φέτος η επέτειος 40 χρόνων από τον θάνατό της) της οποίας το άγαλμα βρίσκεται στην οδό Μιχαλακοπούλου, πίσω από το Hilton, ούτε που τη βλέπει κανείς. Ζήτησα λοιπόν να τοποθετηθεί το άγαλμά της στην Οπερα ή μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής. Κανένα ενδιαφέρον από τους «υπεύθυνους» δημάρχους ή από τους 9 αντιδημάρχους και τους 45 δημοτικούς συμβούλους (έτσι με ενημέρωσαν).

Αγαπητέ κύριε διευθυντά, όλα αυτά τα αναφέρω με την καλή διάθεση και έγνοια για το καλό της Αθήνας των πολιτών και για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή