Κλέφτες εδώ, κλέφτες εκεί, κλέφτες παραπέρα

Κλέφτες εδώ, κλέφτες εκεί, κλέφτες παραπέρα

Κύριε διευθυντά

Με τη σύλληψη και φυλάκιση των επωνύμων και άλλων κλεφτών τελευταίως, αποκαλύπτεται ότι ο κατάλογος των παντοειδώς καταχραστών του δημοσίου χρήματος είναι πολύ μακρύς. Πλην των μεμονωμένων κλεφτών, εντύπωση κάνουν και οι ομαδικές κλεψιές σε υπηρεσίες, σε δήμους μικρούς και μεγάλους κ.ο.κ. ων ουκ έστιν αριθμός. Οι επώνυμοι κλέφτες λειτουργούν και ως πρότυπα για τον λαό.

Μην ξεχνάμε ότι η λέξη κλέφτης ήταν επί τουρκοκρατίας τίτλος τιμής για τον Eλληνα και κάθε νέο αγόρι ανυπομονούσε να μεγαλώσει να γίνει κλέφτης για να «του βγάλουν τραγούδι». Φαίνεται ότι αυτό πέρασε στα γονίδια των νεοελλήνων και έτσι όσο πιο πολύ κλέβει κάποιος, τόσο πιο έξυπνος θεωρείται και είναι ενδόμυχα και υπερήφανος γι’ αυτό. Aλλωστε, «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες». Δεν ξέρω αν για τους σημερινούς λεβέντες, Τσοχατζόπουλους, Παπαγεωργόπουλους, Λιάπηδες κ.ά. βγάλουν τραγούδι, πάντως του λαού μας του πρέπει μοιρολόι.

Δρ Βασιλειος Μπελλιος – Γυναικολόγος, Πεντέλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή