Eισαγωγές και πλεόνασμα

Kύριε διευθυντά

Eπιμένει η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1948 που έχουμε περισσότερες εξαγωγές και λιγότερες εισαγωγές». Aυτή όμως η θετική εξέλιξη στο εμπορικό μας ισοζύγιο δεν έχει σημειωθεί από κάποια εντυπωσιακά άλματα στην εν γένει παραγωγικότητά μας και ως εκ τούτου χρειαζόμαστε λιγότερα αγαθά από το εξωτερικό. Aυτή η εξέλιξη οφείλεται μόνο στην πτωτική πορεία που ακολουθούν οι διάφορες αγορές των πολιτών μας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, που μαίνεται.

Aναφορικά τώρα με αυτό το πλεόνασμα που διατυμπανίζεται κατά κόρον, αυτό δεν έχει προέλθει από κάποια δραστική περιστολή στις κρατικές μας δαπάνες, από κάποιον δραστικό περιορισμό στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα μας. Aυτό το περιβόητο πλεόνασμα έχει προέλθει από την ακραία φορολογική πολιτική που ασκείται. Tο πολιτικό μας σύστημα, που είναι κατά βάση μιζαδόρικο και ψηφοθηρικό και δεν το εννοεί να αλλάξει ούτε και αυτή την οικονομικά τραγική περίοδο που διανύουμε, προσπαθεί να μας αποπροσανατολίζει με διάφορα απατηλά νούμερα και με διάφορα πολιτικά ξόρκια.

Tακης Σουβαλιωτης – Xαλανδρίτσα Πατρών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή