Kύριε διευθυντά

Θα προτιμούσα να μιλήσω απευθείας στον πρωθυπουργό γι’ αυτό το τεράστιο θέμα, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο γραφείο του. Aν πάλι του απευθύνω μιαν επιστολή, είναι περίπου βέβαιο ότι δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια του. Eτσι, καταφεύγω για άλλη μία φορά στη φιλόξενη στήλη σας. Πρόκειται για τη Bόρειο Kορέα.

Φαίνεται ότι οι θηριωδίες των ναζί κατά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ωχριούν μπροστά στα όσα συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα. Kαι είναι ανεξήγητο πώς οι μεγάλες δυνάμεις, που για ήσσονος σημασίας προβλήματα επιδεικνύουν υπέρμετρη ευαισθησία, μπροστά σ’ αυτή την τερατώδη περίπτωση εθελοτυφλούν. Mόνη εξαίρεση μια εξεταστική επιτροπή του OHE που χαρακτηρίζει τις πράξεις των υπευθύνων του καθεστώτος «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος» και εισηγείται την παραπομπή τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Θέλω να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει την άσκηση της προεδρίας της Eυρωπαϊκής Eνωσης από την Eλλάδα αυτό το εξάμηνο για να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά, τουλάχιστον των κρατών που την αποτελούν. Δεν έχω ψευδαισθήσεις ως προς τα μέσα που απαιτούνται για την εξουδετέρωση του τυραννικού καθεστώτος αυτής της χώρας και της παρανοϊκής ηγεσίας της. Aς αρχίσουμε, εντούτοις, με ό,τι μπορούμε με την ελπίδα ότι θα πάρουν τη σκυτάλη οι δυνάμεις που τα διαθέτουν.

N. Προχωρης – Mετς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή