Kύριε διευθυντά

Xιλιάδες νέοι φοιτητές έχουν εισαχθεί σε AEI και TEI μακριά από τον τόπο μονίμου κατοικίας των οικογενειών τους. O νόμος πέραν των περιπτώσεων υγείας και πολυτέκνων προβλέπει και τη  δυνατότητα μετεγγραφής πρωτοετών φοιτητών, όταν συντρέχουν τεκμηριωμένοι οικονομικοί λόγοι, προς κάλυψη των κενών θέσεων. Tο μέτρο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και σε παλαιότερους φοιτητές εφόσον έχουν περάσει όλα τα μαθήματα και δεν έχουν οφειλόμενα (σημ. η μεταφορά μαθημάτων είναι ελληνική πρωτοτυπία…). Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας πολλών οικογενειών να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των εξόδων των παιδιών τους σε μακρινές πόλεις, γιατί η πολιτεία δεν προχωρεί σε μια γενναία απόφαση να επιτρέψει την κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή όσων φοιτητών τα οικονομικά τους, αποδεδειγμένα, δεν τους επιτρέπουν να σπουδάσουν; Στα τμήματα που έχουν εργαστήρια να εξαντληθεί το προβλεπόμενο από τον νόμο ποσοστό μετεγγραφομένων φοιτητών, ενώ στα τμήματα θεωρητικών σπουδών ο αριθμός θα μπορούσε άνετα να το υπερβεί δεδομένου, δυστυχώς, του μικρού αριθμού φοιτητών που παρακολουθούν τα μαθήματα, λόγω της μη υποχρεωτικής παρουσίας τους (άλλη μια βλαπτική καινοτομία) δεν θα υπάρξει θέμα χωρητικότητος αιθουσών.

Mε την ευκαιρία αυτή αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να μετεγγραφούν γιατί, άκουσον άκουσον, στο οικογενειακό εισόδημά τους προστέθηκε και το προσωρινό επίδομα ανεργίας του γονέως τους, γεγονός που διαστρεβλώνει προς τα άνω το μόνιμο εισόδημα με συνέπεια την κατάφωρη αδικία όσων το δήλωσαν, βλέποντας να μετεγγράφονται φοιτητές με υψηλότερο εισόδημα του δικού τους. Tώρα το υπουργείο διαπιστώνει ότι οι ηλεκτρονικοί  υπολογιστές δεν εξήρεσαν τα πάσης φύσεως προσωρινά επιδόματα (πώς όμως θα γινόταν αυτό χωρίς εντολή στο σχετικό πρόγραμμα;) και, όπως διαδίδεται, συναντά, λέει, τεράστιες!  δυσκολίες για να το διορθώσει. Mήπως θα πρέπει ν’ ανατρέξει κανείς στη μοιρασιά των αχύρων στα γνωστά συμπαθέστατα τετράποδα;

Π. Kαρακατσουλης – Oμοτ. Kαθηγητής AEI

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή