Φοροδιαφυγή

Κύριε διευθυντά

Οεκλεκτός συνεργάτης σας κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο εμπεριστατωμένο άρθρο του «Το πρόβλημα του ΣΔΟΕ» («Κ», 17/6/2014) τονίζει κατηγορηματικά –και προς έπαινό του– ότι η φορολογική διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών έχει στόχο «την εξυπηρέτηση των πελατειακών ομάδων και διά της φορολογικής ανοχής». Προς επίρρωση μάλιστα των απόψεών του, αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμη υπαχθεί στη Γραμματεία που είναι επιφορτισμένη για τη συλλογή εσόδων, επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να την υπονομεύσει.

Ποιος λοιπόν θα σώσει την Ελλάδα, αφού το κυριότερο πρόβλημά της είναι η τεράστια φοροδιαφυγή; Το φανερώνουν αυτό και οι αριθμοί: Στις χώρες της Ευρωζώνης τα φορολογικά έσοδα αποτελούν περίπου το 40% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόνο 33%. Παρά τη δραματική αυτή απώλεια εσόδων, ποτέ δεν ακούσαμε την τρόικα και γενικότερα τους Δυτικούς οικονομολόγους να επιμένουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Ολο το βάρος το ρίπτουν στη βαρύτατη φορολογία, με αποτέλεσμα ο λαός μας να έχει αποκάμει και ακόμη να έχει παραβιασθεί η εθνική μας κυριαρχία. Και γεννάται το ερώτημα: Μήπως κάποιοι θέλουν να εξοντώσουν διά της φορολογίας την Ελλάδα; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη Ρωσία, που με κάθε τρόπο οι Δυτικοί, με πρόσχημα την Ουκρανία, επείγονται να την χτυπήσουν, επειδή αντιστέκεται ως ορθόδοξη χώρα, στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Μήπως είναι στόχος τους και η Ελλάδα, το κέντρο της Ορθοδοξίας; Ανέκαθεν η Δύση αντιπαθούσε Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Η Ιστορία δεν παύει να επαναλαμβάνεται.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος – Απόστρατος Π.Ν., συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή