Κύριε διευθυντά

Κατηγορούμε πολλές φορές τους νέους μας ότι δεν έχουν ιδανικά, ότι τα βλέπουν όλα από τον καναπέ ή από τις καφετέριες, μετά το πρωινό ξύπνημα, όταν η μέρα ξεκινάει στις 12.00. Προσπάθησα να δώσω ερμηνεία στο φαινόμενο και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον οι τρεις γενεές που προηγήθηκαν ήταν εντελώς αφυδατωμένες, αφού την ύπαρξή τους την καθόριζαν εξωτερικοί παράγοντες και δεν έμενε στους ίδιους να δώσουν κάτι δικό τους για τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, την εξωτερική μας πολιτική την καθόριζαν οι ξένοι προσδιορίζοντας αυτοί τους φίλους μας ή τους εχθρούς μας. Την πολιτική εθνικής άμυνας επίσης, μέσω δεσμεύσεων σε συνασπισμούς, χωρίς δυνατότητα παρέμβασής μας ή διαφοροποίησης. Στην εσωτερική πολιτική, επίσης, χωρίζοντας τους Ελληνες σε φιλικά ή εχθρικά τοποθετημένους απέναντι στη δική τους στρατηγική και ιδεολογία. Στον τομέα του πολιτισμού και του πνεύματος επιβλήθηκαν κατά καιρούς ημέρες σκότους ή γύψου με λογοκρισίες κ.λπ. Κι αναρωτιέσαι: Τι πήραν οι νέοι απ’ τους παλιούς, τους ραγιάδες της υποτέλειας, που δεν κατάφεραν να φτιάξουν τίποτα παραπάνω από ένα διεφθαρμένο καθεστώς, που σήμερα συνειδητοποιούμε ότι δεν διορθώνεται με τίποτα; Ας ελπίσουμε ότι χωρίς τη δική μας φθοροποιό παρέμβαση, θα καταφέρουν να κάνουν κάτι μόνοι τους.

Κ. Στυλιανιδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή