Το Μέγαρο Μουσικής

Κύριε διευθυντά

Διάβασα προ ημερών σε κάποιο ΜΜΕ (η είδηση μάλλον πέρασε απαρατήρητη) ότι τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής ανέρχονται σε 420 εκατομμύρια ευρώ! Είναι ασύλληπτο το μέγεθος αυτού του χρέους από έναν οργανισμό που φρόντιζε να εκπέμπει προς τα έξω ένα μεγάλο δυναμισμό και μια πρωτοπορία στα πολιτιστικά δρώμενα.

Πώς λύνεται όμως το πρόβλημα; Φυσικά όπως πάντα. Στο καταχρεωμένο κράτος μας περιέρχονται τα ακίνητα του Μεγάρου, με την υποχρέωση να αναλάβει και τα χρέη. Ποιος όμως τελικά θα πληρώσει; Φυσικά ο Ελληνας φορολογούμενος, που ήδη στενάζει πληρώνοντας ατέλειωτους φόρους και ας μη γνωρίζει πού βρίσκεται αυτό το Μέγαρο.

Οι δημιουργοί του Μεγάρου όφειλαν να φροντίσουν πρώτα για την οικονομική του αυτάρκεια και να μην επαναπαύονται στην οικονομική στήριξη του εξαθλιωμένου κράτους. Η τέχνη είναι ένα σπουδαίο αγαθό, σπουδαιότερη όμως είναι η επιβίωση του λαού, που καλείται πάντως να πληρώσει τα σπασμένα μιας κακής διαχείρισης για μια ψυχαγωγία που μάλλον δεν τον αγγίζει.

Οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να εξηγήσουν και να πείσουν για τη σκοπιμότητα αυτού του διακανονισμού, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Κων/νος Μπατσακης – Φιλόλογος, Αλιμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή