Κύριε διευθυντά

Ο κορυφαίος Ελληνας, ο πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, έγραφε στις 6 Οκτωβρίου του 1830 στον φίλο του Κρουδ στη Γενεύη τα εξής: «Αθρόως λογαριάζων όσα έχει η επικράτειά μας, ευρίσκω 10 εκατομμύρια καλλιεργήσιμα στρέμματα γης και οι κάτοικοι όλοι δεν αριθμούνται πέραν των 700 ή 800 χιλιάδων ψυχών. Οι δημόσιοι πόροι, προς το παρόν, δεν δύνανται να φθάσουν υπεράνω των 4.000.000 φράγκων. Τα ετήσια έξοδα απαιτούν 7.000.000, άρα ελλείπουν 3.000.000 φράγκα…».

Εκτοτε πέρασαν 200 χρόνια περίπου και οι σημερινοί ταγοί της χώρας λέγουν τα ίδια στους ηγέτες της Ε.Ε. Και τα μεν ελλείμματα του Καποδίστρια είχαν προκύψει από την επί αιώνες βάρβαρη σκλαβιά του παράσιτου και αγροίκου Τούρκου δυνάστη, ο οποίος είχε απομυζήσει και την τελευταία οικονομική ικμάδα του ταλαίπωρου και αποκαμωμένου Ελληνα ραγιά. Ομως τα σημερινά υπέρογκα ελλείμματα προέρχονται από την άφρονα ρουσφετολογική και ψηφοθηρική πολιτική των ολίγιστων πολιτικών μας και την άθλια και ετσιθελική συμπεριφορά των αχαλίνωτων συνδικαλιστών, οι οποίοι αντί να μεταβάλουν τους υπ’ αυτούς εργαζομένους σε κυψέλες χαρούμενης και εντατικής εργασίας για την παραγωγή πλούτου και την προσφορά καλών υπηρεσιών, τους μετέτρεπαν σε αγριεμένους απεργανθρώπους και τους μάθαιναν ότι η απεργία είναι ιερότερο δικαίωμα από την εργασία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επανεμφανισθούν στο μέλλον ολίγιστοι πολιτικοί και αριβίστες συνδικαλιστές. Ιδωμεν…

Αποστολος Αθανασιου – Αθηνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή