Kύριε διευθυντά

Η εμπειρία και η κοινή λογική λένε πως τα «ημιτελή μη ηλεκτροδοτούμενα» κτίσματα είναι σχεδόν πάντοτε κενά.

Θα ήταν προς όφελος των φορολογουμένων αλλά και των κρατικών υπηρεσιών αν, για τα κτίσματα αυτά, είχαν εφαρμοστεί τα εξής για το 2014:

– Οι αρμόδιες Υπηρεσίες να θεωρούν ότι το «ημιτελές μη ηλεκτροδοτούμενο» κτίσμα είναι κενό, ακόμα κι αν δεν έχει σημειωθεί ο κωδικός 8 (κενό κτίσμα) στη στήλη 32 (ειδική κατηγορία) του Ε9. (Οπως και για όλα τα άλλα, και μάλιστα πολύ σοβαρότερα, δηλούμενα στοιχεία του Ε9, την ευθύνη για ψευδή δήλωση την φέρει ο φορολογούμενος).

– Οι φορολογούμενοι εκείνοι που το 2013 είχαν δηλώσει «ημιτελή μη ηλεκτροδοτούμενα» κτίσματα να υποβάλουν, το 2014, Δήλωση Ε9 μόνο για όσα τέτοια κτίσματα δεν ήσαν κενά (το Ε9 του 2013 δεν είχε τη στήλη 32).

Αυτό που δεν έγινε πριν από την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ (και που προκάλεσε το γνωστό πρόβλημα του ΕΝΦΙΑ των ημιτελών κτισμάτων) ας γίνει τώρα για τη διόρθωσή τους, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων αλλά και των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Ραφαηλ Μεν. Μαϊοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή