Γενικά Αρχεία του Κράτους

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 17.7.2014, δημοσιεύθηκε ότι το υπουργείο Πολιτισμού αποκαθιστά το «Ακροπόλ Παλλάς», που βρίσκεται στην οδό Πατησίων και συγκεκριμένα απέναντι ακριβώς από το Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ άλλων, «πειραματικές ομάδες χορού» και να υπάρχει… «ανοιχτή γραμμή με τις ομάδες νέων δημιουργών»(!). Είναι προφανές πως θα ήταν ασφαλώς χρησιμότερο να μεταστεγασθούν στο «Ακροπόλ Παλλάς» οι ευάριθμες διοικητικές υπηρεσίες τού –ακριβώς απέναντι– ευρισκομένου Αρχαιολογικού Μουσείου, οι οποίες καταλαμβάνουν δεκάδες από τις αίθουσές του ώστε να βρεθεί, επιτέλους, χώρος να εκτεθούν στις αίθουσες αυτές κάποια από τα χιλιάδες σημαντικά εκθέματα, που παραμένουν, ελλείψει χώρου, στα υπόγεια του Μουσείου. Είναι απαράδεκτο το υπουργείο Πολιτισμού μιας πτωχευμένης χώρας να σπαταλά με τέτοιο ανέμελο τρόπο τα περιορισμένα οικονομικά του μέσα χωρίς να ιεραρχεί στοιχειωδώς τις πολιτιστικές ανάγκες της χώρας.

Κωνσταντινος Ευσταθιαδης – Δικηγόρος

 

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών

Κύριε διευθυντά

Θεωρώ ότι η εξαίρεση από τις μειώσεις στα εισοδήματα ορισμένων κατηγοριών πολιτών θα είναι και η επιτύμβια πλάκα στην επίσης κατοχυρωμένη ισότητα των πολιτών και, ως εκ τούτου, κάθε ανατροπή πρέπει να αναμένεται.

Η οσμή της αδικίας δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε.

Π. Δρακοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή