Προέχει η σωτηρία της πατρίδας

Προέχει η σωτηρία της πατρίδας

Κύριε διευθυντά

Λίγο πριν πεθάνει ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος, φιλέλληνας ώς το κόκαλο, παρεχώρησε μία συνέντευξη στον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό, με αφορμή τις διαφορές μεταξύ Φαναρίου και Μόσχας (όλη η συνέντευξη έχει δημοσιευθεί στην εφ. «Ελευθεροτυπία» στις 23/4/2005). Σ’ αυτήν ο αείμνηστος πρωθιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας είχε δηλώσει ότι οι διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ Φαναρίου και Μόσχας «δεν πρόκειται να διαταράξουν τα φιλικά αισθήματα του ρωσικού λαού προς την Ελλάδα και ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η εκκλησιαστική  της Ρωσίας θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Ελλάδος». Ο σημερινός διάδοχος του Αλεξίου, το ίδιο φιλέλληνας κι αυτός, θα πρέπει να αποδείξει ότι ακολουθεί την πολιτική του προκατόχου του Αλεξίου, παρεμβαίνοντας υπέρ των ελληνικών συμφερόντων στο εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ρωσία στις εισαγωγές της από χώρες της Ε.Ε.

Αυτό θα έκανε ο αείμνηστος Πατριάρχης Αλέξιος. Το ίδιο περιμένει η Ελλάδα να πράξει και ο διάδοχός του, Πατριάρχης Κύριλλος.

Δρ Παναγιωτης Φουγιας

Θεραπευτήριο Λέρου

Κύριε διευθυντά

Ευρισκόμενη τον περασμένο Ιούλιο στην ακριτική Λέρο για διακοπές, νοσηλεύτηκα στο κρατικό θεραπευτήριο του νησιού, λόγω επείγοντος καρδιολογικού προβλήματός μου. Η νοσηλεία στο νοσοκομείο αυτό υπήρξε για μένα μια εμπειρία εκπληκτική, αλλά και συγκινητική. Οι γιατροί ήταν επιστημονικά άριστοι και οι νοσηλευτές  πρόθυμοι, εξυπηρετικοί και ευγενικοί. Επίσης παντού επικρατούσε καθαριότητα και η οργάνωση σε όλα ήταν θαυμάσια. Με την επιστολή μου αυτή στην έγκριτη εφημερίδα σας, θέλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό του θεραπευτηρίου και να ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, για την εξαιρετική νοσηλεία που μου πρόσφεραν. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους δύο εξαιρετικούς καρδιολόγους: την κ. Βάσια Αποστολοπούλου – Σούλου και τον κ. Μιχάλη Σακελλαρίου, που ασχολήθηκαν επιστημονικά άψογα με το πρόβλημά μου και με έκαναν να αισθανθώ σιγουριά. Το τόσο δυσφημισμένο στο παρελθόν νησί της Λέρου έδειξε μέσω των εργαζομένων στο θεραπευτήριό του το θετικό πρόσωπο της πατρίδας μας, που αντιστέκεται δημιουργικά και προσφέρει στους συνανθρώπους μας.

Κωνσταντινα Ροκου – Φιλόλογος

Οι τεχνοκράτες

Κύριε διευθυντά

Κανένας μας δεν αμφιβάλλει ότι οι τεχνοκράτες είναι άνθρωποι με ειδικές γνώσεις περί τα οικονομικά και ως εκ τούτου είναι σε θέση για να βλέπουν σφαιρικά την κάθε οικονομία. Θα μου επιτρέψουν όμως οι καθ’ όλα εξαίρετοι αυτοί επιστήμονες να τους παρατηρήσω ότι μας δημιουργούν όλο και περισσότερο την αίσθηση πως την όλη οργάνωση μιας οικονομίας την εννοούν κυρίως με την άσκηση μιας υπερβολικά σκληρής φορολογικής πολιτικής. Μια χρεοκοπημένη οικονομία όμως ποτέ δεν ανορθώνεται με βασικό εργαλείο τα εισπρακτικά μέτρα. Σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι εξοφλούν με δόσεις ακόμη και τη ΔΕΗ, οι τεχνοκράτες μάς συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται κάτω από ένα ανθηρότατο οικονομικό περιβάλλον. Η οικονομική αναγέννηση μιας χώρας δεν γίνεται με τα αλλεπάλληλα χαράτσια, αλλά με την εκτέλεση διαφόρων παραγωγικών έργων. Που δεν τα έχουμε ακόμη δει.

Τακης Σουβαλιωτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή