Κύριε διευθυντά

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η χρήση, αλλά «λελογισμένη» φυσικά, της πληροφορικής από το Δημόσιο θα μας απαλλάξει επιτέλους από την κακοφορμισμένη πληγή της γραφειοκρατίας.

Μια πολύ μεγάλη όμως μερίδα του ελληνικού λαού, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του, αγνοεί τη χρήση των υπολογιστών και γι’ αυτό δεν διαθέτει και τέτοιες συσκευές. Ετσι και για να είναι συνεπής, γιατί η κατηγορία αυτή των φορολογουμένων είναι ίσως η μόνη που τηρεί σχολαστικά τις υποχρεώσεις της μ’ αυτό, εξαναγκάζεται να καταφεύγει στα διάφορα λογιστικά γραφεία και να «χαρατσώνεται» και από αυτά! Σημειώνεται πως στοιχίζει 50 ευρώ η υποβολή φορολογικής δήλωσης ενώ 10 η εκτύπωση ενταλμάτων πληρωμής τελών κυκλοφορίας ή ΕΝΦΙΑ.

Ευελπιστούμε πως οι κυβερνώντες, εκτός από την προσπάθεια δημιουργίας «περισσεύματος», θα πρέπει να δούνε με συμπάθεια κι αυτούς τους ηλικιωμένους πολίτες που δυσκολεύονται λόγω ηλικίας να ξανακάτσουν στα θρανία για να διδαχθούν τη χρήση των υπολογιστών.

Φριξος Δημου – Πλοίαρχος Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή