Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Κύριε διευθυντά

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Κ» για διάλογο των πολιτών στο σοβαρότατο θέμα του προσώπου του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέλω να προτείνω ως υποψήφιο τον ακαδημαϊκό κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Ο κ. Διαμαντούρος, ύστερα από επιτυχημένη πανεπιστημιακή θητεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και τη θητεία του σε ηγετικές θέσεις διεθνών ερευνητικών οργανισμών, υπήρξε ο θεμελιωτής του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη στη χώρα μας. Υστερα από πέντε χρόνια σε αυτή τη θέση, ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπηρέτησε ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) επί δέκα χρόνια, με τεράστια επιτυχία, επανεκλεγείς στη θέση αυτή για δύο θητείες.

Ο κ. Διαμαντούρος είναι ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος, άξιος Ελληνας και πραγματικός Ευρωπαίος, πατριώτης και κοσμοπολίτης, οπαδός του ορθού λόγου και του μέτρου, αλλά ταυτόχρονα ανυποχώρητος υποστηρικτής του δικαίου. Είναι μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους, με μακρόχρονη υπηρεσία και αποδεδειγμένη επιτυχία στην προάσπιση των θεσμών. Εφαρμόζοντας κριτήρια απόλυτης αξιοκρατίας και ουσιαστικής καταλληλότητας, δεν μπορώ προσωπικά να σκεφτώ καταλληλότερο πρόσωπο για το ύπατο αξίωμα του τόπου.

Αποστολος Δοξιαδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή