Θεσμικό και ηθικό το πρόβλημα

Θεσμικό και ηθικό το πρόβλημα

Κύριε διευθυντά

Eχω ιδιαίτερη αδυναμία σε σας γιατί έχετε το σπάνιο προνόμιο να ζήσετε σε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Εγώ το ανακαλύπτω διαρκώς από το 1960, όταν άρχισα τη σύνταξη του Λεξικού μας (Λεξικογράφος). Eχω την πεποίθηση πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι θεσμικό και ηθικό. Η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βγήκαν από το μνημόνιο ταχύτερα και με σχετική άνεση γιατί δεν έχουν απλώς καλύτερο και αποτελεσματικό management δηλ. οργάνωση και διοίκηση, αλλά και καλύτερη ποιότητα ηγετών και πολιτών. Η εδραίωση και των δύο θεμελιωδών συστατικών απαίτησε πολύ χρόνο για να γίνει κοινή συνείδηση.

Με την έξαρση του τουρισμού άρχισα να πιστεύω πως με τη βοήθεια της εφημερίδας και του ΣΚΑΪ μπορούμε με κατάλληλους χειρισμούς και με βασικό σύνθημα «Ολοι Μαζί Μπορούμε» και σωστή καθοδήγηση και αποτελεσματική οργάνωση να καταστήσουμε την Ελλάδα έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ακούγοντας απόψε όμως τις ειδήσεις στον ΣΚΑΪ τρόμαξα, έφριξα. Η ανυπαρξία ενδιαφέροντος και ελέγχου στη συνολική λειτουργία του κράτους είναι τρομακτική. Για το κακό αυτό ευθυνόμαστε όλοι, αλλά περισσότερο, όλο το φάσμα των ταγών του έθνους. Oμως δεν πρέπει να σταματήσουμε. Eγινε μια μικρή αρχή, φάνηκε μια μικρή σπίθα, ας την κάνουμε φλόγα. Εσείς με την πείρα σας και την οξυδέρκειά σας μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά γιατί είστε και ρεαλιστής.

Γιαννης Σταυρακοπουλος- πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή