Κύριε διευθυντά

Διάβασα με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του καθηγητού Οικονομικών σε σοβαρά ξένα πανεπιστήμια κ. Ν. Οικονομίδη για «Επιτάχυνση ανάπτυξης με δημόσιες επενδύσεις» (σελίδα 11 της Οικονομικής «Κ» 14.09.14).

Ο κ. Οικονομίδης προτείνει ορισμένες «απλές» λύσεις, οι οποίες, αν ακολουθηθούν από τους αρμοδίους, «θα υπάρξει σοβαρή και σύντομη ανάπτυξη», πράγμα που είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Επειδή οι απλές ιδέες δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατανοητές από τον «αρμόδιο», μήπως θα πρέπει να τον καλέσουν (αν, πράγματι αναγνωρίζουν κάποιον πιο αρμόδιο από αυτούς) να αναλύσει τις ιδέες/προτάσεις του, να μας εξηγήσει τι εννοεί με τις δημόσιες επενδύσεις, προς ποιες κατευθύνσεις θα γίνουν, τι όφελος θα έχουν για το σύνολο, αν και όταν πραγματοποιηθούν, πώς κοστολογούνται κ.λπ.

Ο κ. Οικονομίδης θα πρέπει να τα έχει μελετήσει και αξιολογήσει αυτά που προτείνει. Ποτέ δεν βλάπτει να ακούς και να παίρνεις ιδέες, εφόσον είναι εφαρμόσιμες και αποδίδουν. Φωνάξτε, λοιπόν, τον κ. Οικονομίδη. Δεν θα χάσετε τίποτα να τον ακούσετε. Εστω και κάτι να κερδίσετε, μπορεί να είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για την πρόοδο της ανάπτυξης, που όλο εξαγγέλλεται και ακόμη δεν την βλέπουμε.

Δημητρης Τρανος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή