Κύριε διευθυντά

Με ενδιαφέρον ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την πρόθεσή του να προβεί σε ενέργειες στην κατεύθυνση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.

Γνωρίζοντας προσωπικά τον πρωθυπουργό και έχοντας συνεργαστεί μαζί του, ξέρω ότι εννοεί αυτά που λέγει. Ετσι, πιστεύω πως ήλθε η στιγμή να επανορθώσει μια μεγάλη αδικία εις βάρος των κατοίκων του εξωτερικού. Οι οποίοι, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν δικαιούνται τη γνωστή «έκπτωση» στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Πράγμα επώδυνο για τους ενδιαφερόμενους – συνήθως συνταξιούχους– αλλά και με μηδαμινό δημοσιονομικό όφελος, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδήμονες.

Ολοι γνωρίζουν τι έχουν προσφέρει στην πατρίδα οι Ελληνες του εξωτερικού. Και το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ως κατ’ ευθείαν απόγονος του μεγάλου ευεργέτη από την Αλεξάνδρεια Εμμ. Μπενάκη. Οι Ελληνες του εξωτερικού δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση για όσα έχουν προσφέρει στον τόπο. Ζητούν, απλώς, να μην αντιμετωπίζονται ως Ελληνες β΄ κατηγορίας.

Χριστος Τσαλικης – Πρέσβης ε.τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή