Κύριε διευθυντά

Ενα στοιχειώδες και εύλογο ερώτημα είναι, πώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ελέγχει και εποπτεύει την τήρηση της δημόσιας τάξης και προστατεύει τους πολίτες, με ανύπαρκτη αστυνόμευση. Τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις γύρω συνοικίες η παρουσία της αστυνομίας είναι κάτι σπάνιο. Αραιά και πού εμφανίζονται μόνο οι ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ), οι οποίες διέρχονται από λεωφόρους και κεντρικούς δρόμους, ποτέ όμως από παρόδους.

Στο περιβάλλον αυτό της ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ασφαλείς θα αισθάνονται οι ποικιλοτρόπως παρανομούντες οι οποίοι διαφεύγουν τρέχοντας χωρίς τον κίνδυνο να συλληφθούν, ενώ οι νομοταγείς πολίτες είναι ανασφαλείς.

Για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αλλά και για τη στοιχειώδη προστασία των πολιτών, είναι απαραίτητη η καθημερινή συνύπαρξη πεζής περιπολίας, η οποία έχει προ πολλού καταργηθεί και ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης. Οι ομάδες ΔΙΑΣ να είναι σε ετοιμότητα ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία για την ενίσχυση της πεζής περιπολίας όταν αυτό τους ζητηθεί.

Η Τροχαία  είναι και αυτή απούσα. Αποτέλεσμα οι καθημερινές ποικίλες τροχαίες παραβάσεις του ΚΟΚ. Οπως π.χ. η παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών, η αυθαίρετη παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επάνω σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους, σε προσβάσεις πεζοδρομίων ακόμα και σε στροφές δρόμων, η απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία μοτοσυκλετών επάνω σε πεζοδρόμια, η κυκλοφορία μοτοσυκλετών με εξατμίσεις που προκαλούν εκκωφαντικούς θορύβους κ.λπ. Πραγματοποιούνται από την αστυνομία έλεγχοι σχετικά με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης; Διότι, ως γνωστόν, τα περισσότερα καταστήματα δεν τον τηρούν.

Πολλά πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα καφετεριών και εστιατορίων, τα οποία δυσκολεύουν τη διέλευση των πεζών και αναγκάζονται να περπατούν στους δρόμους αντί στα πεζοδρόμια.

Γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία αν αυτά έχουν τοποθετηθεί νόμιμα ή αυθαίρετα;

Ενα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πυκονοκατοικημένων περιοχών είναι η ηχορρύπανση από εκκωφαντικές μουσικές προερχόμενες από καφετέριες, μπαρ κ.λπ. σε ώρες κοινής ησυχίας. Ενημερώνει η αστυνομία τα καταστήματα αυτά ότι απαγορεύεται η ένταση της μουσικής στις ώρες κοινής ησυχίας;  Και πραγματοποιεί ελέγχους για την τήρηση αυτής της απαγόρευσης ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι;

Εχει ποτέ ασχοληθεί η αστυνομία με τα άτομα που ρυπαίνουν με σπρέι τοίχους κτιρίων, ρολά καταστημάτων και γενικά κάθε επιφάνεια που συναντούν, με ποικίλα μουντζουρώματα που υποβαθμίζουν την αισθητική των κτιρίων αλλά και του περιβάλλοντος;

Τα παραπάνω είναι μια συνοπτική παρουσίαση προβληματισμών και ερωτήσεων σχετικά με τη λειτουργία του συγκεκριμένου υπουργείου.

Γ. Θαλασσινος

Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή