II

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Τσίπρας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού, έπασχε, ακόμη, από το σύνδρομο της αντιπολιτεύσεως και καλούσε τους λαθρομετανάστες να μεταβούν στην Ευρώπη, κυρίως, στη Γερμανία, διερχόμενοι διά της Ελλάδος.

Οι λαθρομετανάστες υπήκουσαν στην πρόσκληση της ελληνικής κυβερνήσεως και συνεχίζουν την αδιάκοπη και αυξημένη πορεία των, η οποία οδηγεί σε εθνική ασφυξία.

Δεν τον εγκατέλειψε η προτέρα επιμονή του να τίθεται επικεφαλής κάθε διαμαρτυρίας ή διαδηλώσεως ή αναταραχής, προβάλλοντας το λάβαρο της «αριστερής ιδεοληψίας».

Σύμφωνα με την αριστερή ιδεοληψία της κυβερνήσεώς του, κατηργήθησαν τα κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών, ως ασυμβίβαστα με την ελευθερία των, οι οποίοι έτσι κατέκλυσαν ζωτικούς χώρους της Αθήνας για να ζουν ελεύθεροι!! Με την κουτοπονηριά των «εξαφανίσεων» των λαθρομεταναστών, της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία υπερέβη κάθε όριο λογικής, συνεχίζονται και αυξάνονται οι ροές των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίες αυξήθηκαν από 43.500 το έτος 2014 σε 804.500 το έτος 2015 (Πάσχος Μανδραβέλης «Καθημερινή» 30-1-2016) και, ήδη, τώρα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, το οποίο θα υπερβούν. Αγωνίζεται ο υπουργός Εθνικής Αμύνης για την κατασκευή κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, πιεζόμενος από την αποβολή της Ελλάδος από τη συνθήκη της ΣΕΝΓΚΕΝ και προπαντός από το κλείσιμο των συνόρων, το οποίο είναι έμπνευση της Αυστρίας, υποστηριζομένης, όμως, εκ του ασφαλούς, από όλη την Ευρώπη. Ο γείτονάς μας, ο Σουλτάνος, ενισχύει διαρκώς τη λαθρομετανάστευση στη χώρα μας.

Οι Ευρωπαίοι δεν ξεχνούν τη γενική και αλλοπρόσαλλη στάση της ελληνικής κυβερνήσεως, οι οποίοι δεν δέχονται τους λαθρομετανάστες και οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα ως «αποθήκη λαθρομεταναστών».

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας νομίζει ότι απευθύνεται σε διανοητικώς καθυστερημένους, τόσο στο εσωτερικό αποκαλώντας τη λαθρομετανάστευση «έκτακτη» και ότι προκαλεί «εθνικό θέμα» όσο και στο εξωτερικό ότι θα τους μάθει τους Ευρωπαίους να χορεύουν «Πεντοζάλη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει ότι οι λαθρομετανάστες δεν είναι εισβολείς και ότι πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή των σε όλη τη χώρα. Ξεχνά όμως ότι «όταν θολώσει η ματιά και σε κιτρινίσει η όψη το χέρι πιάνει το σπαθί και ας είναι από την κόψη».

Ξεχνά όμως ότι είναι συνυπεύθυνος, σε τυχόν έκτακτη κρίση της ευθύνης, επίσης, και της συζύγου Τασίας, καθώς και του αρχηγού των ΑΝΕΛ και πάντοτε, του πρωθυπουργού.  Η ελληνική ιστορία είναι μεστή από την έκτακτη εκτίμηση της εθνικής ευθύνης.

Η δε αριστερή πολιτική ή ιδεοληψία είναι γεμάτη από αδικαιολόγητη και άδικη εκτίμηση της έκτακτης ευθύνης των συντρόφων της.

Κωνσταντινος Τρακας – Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ.

III

Κύριε διευθυντά

Η κατάσταση των μεταναστών στην Ειδομένη από ανθρωπιστικής πλευράς έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο, ενώ από την άλλη πλευρά η όποια συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας θα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο ύστερα από εβδομάδες, αν όχι μήνες.

Είναι παγκοίνως γνωστή η «αερογέφυρα» του Δυτικού Βερολίνου, η ανθρωπιστική επιχείρηση των Συμμάχων πριν από 60 χρόνια, προκειμένου να υπερίπτανται της απαγορευμένης ρωσικής ζώνης για να τροφοδοτούν το αποκλεισμένο τότε Βερολίνο. Θα μπορούσε, επομένως, η Ελλάδα να το υπενθυμίσει αυτό στους εταίρους μας και να προτείνει μια παρόμοια λύση, ήτοι την απευθείας αεροπορική μεταφορά των μεταναστών –τουλάχιστον εκείνων της Ειδομένης– σε χώρες της Ε.Ε. (πλην Βίσεγκραντ), οργανώνοντας στα αεροδρόμια Αθηνών ή/και Θεσσαλονίκης ειδικά hotspots επανεξέτασης των διαβατηρίων και άμεσης προώθησης, βάσει προσυμφωνημένης ποσόστωσης, στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Με τα σημερινά δεδομένα, αυτό συνιστά ίσως τη μόνη πρακτική λύση, καθώς είναι τελείως ανεξάρτητη τόσο από την παρελκυστική τακτική της Τουρκίας όσο και από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των γειτονικών χωρών, και θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Δύσκολα θα μπορούσε μια τέτοια πρόταση να την απορρίψει η Ε.Ε., εάν δεν θέλει να χάσει και την ελάχιστη αξιοπιστία που της απομένει. Aλλως το εγχώριο πρόβλημα θα αυξάνεται καθημερινά κατά γεωμετρική πρόοδο, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Παράλληλα θα ήταν σκόπιμο, εάν δεν το κάνουν ήδη, οι κατά τόπους πρεσβείες μας στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες να καθιστούν γνωστό στον λαό, μέσω του Tύπου και της τηλεόρασης, ότι τα σύνορα, μέσω της Ελλάδος, προς την Ευρώπη είναι ερμητικώς κλειστά.

Κωνσταντινος Βαμβακας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή