Οργή Ελλήνων του εξωτερικού

Οργή Ελλήνων του εξωτερικού

Κύριε διευθυντά

Αυτές τις ημέρες είδαν τα μάτια μας λυπηρές εικόνες και τα αυτιά μας άκουσαν τερατώδη σχόλια, ανακρίβειες και γελοία επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στους ομογενείς να ψηφίζουν στον τόπο όπου ζουν.

Ακουσα τον κ. Τσίπρα να εκφράζεται επί του θέματος λέγων ότι οι ομογενείς δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και άρα η ψήφος τους δεν είνει αντικειμενική. Δεν θα ανταποκρίνεται σε σωστή επιλογή λόγω αγνοίας κ.λπ. Οταν τον άκουγα ενιωσα σφοδρή επιθυμία να του απαντήσω, αλλά πώς…

Κύριε Τσίπρα, οι Ελληνες του εξωτερικού είναι γνωστό ότι είναι πατριώτες. Την πονάνε τη μητέρα Ελλάδα, προσφέρουν πολλά και οι περισσότεροι, όταν διαθέτουν τα μέσα, παίρνουν ένα και δύο αεροπλάνα για να έλθουν να ψηφίσουν. Ο κάθε Ελληνας που διαθέτει ελληνικό διαβατήριο έχει το συνταγματικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Οι ομογενείς ψηφίζουν ήδη στα προξενεία για την Ευρώπη, άρα υπάρχουν οι κατάλογοι και είναι γελοίο να ισχυρίζεστε το πρόβλημα των εκλογικών καταλόγων.

Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, που λέγει το τραγούδι… Ολοι αυτοί ψηφίζουν στα προξενεία των, μόνο οι Ελληνες παρανόμως στερούνται αυτό το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα. Ο γράφων είναι μόνιμος κάτοικος ευρωπαϊκού κράτους και επί 12 έτη πρόεδρος ελληνικής παροικίας, με τιμητική υψηλή διάκριση με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, γι’ αυτήν την προσφορά στον ελληνισμό.

Για να ψηφίσω παίρνω δύο αεροπλάνα. Δεν ζητάω λοιπόν καμία άδεια για να ψηφίσω. Δεν χρειάζομαι.

Ζητάω μόνο το απόλυτο δικαίωμα να ψηφίζω στον τόπο όπου μένω όπως όλοι οι λαοί της Ευρώπης και μην προβάλλετε ανόητα επιχειρήματα όπως, δυστυχώς, και άλλοι «ψηλοστεκούμενοι» πολιτικοί. Είστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την ανωμαλία που υποστηρίζετε και καλλιεργείτε για λόγους καθαρά πολιτικού συμφέροντος, και αυτό είναι σκέτη ντροπή.

Δρ. Ιωση Κριτσωτακης, Ειδικός χειρουργός Πανεπιστημίου Λωζάννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή