«Πού στοχεύουν με τη Θρησκειολογία;»

«Πού στοχεύουν με τη Θρησκειολογία;»

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, σχετικά με την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία (απόκτηση χαρακτηριστικών θρησκειολογίας), θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

Ο κ. Φίλης είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την ανεξιθρησκία, ως εκ τούτου τα παιδιά θα πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους, αφού μάθουν όλες τις θρησκείες, ποια θρησκεία θέλουν να ακολουθήσουν. Το Σύνταγμά μας προβλέπει την ανεξιθρησκία (όχι βέβαια την αθεΐα η οποία δεν είναι θρησκεία), που σημαίνει ότι δεν τιμωρεί και δεν απαγορεύει στους πολίτες να λατρεύουν όποιον Θεό θέλουν. Προβλέπει όμως ρητά ότι η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας είναι η χριστιανική στην οποίαν είναι και αφιερωμένο, αφού αρχίζει με την αναφορά «Στην ομοούσιον και αδιαίρετον Αγία Τριάδα…». Αυτό τι σημαίνει; Δεν σημαίνει ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να μάθει σωστά και χωρίς σύγχυση στα Ελληνόπουλα την επίσημη θρησκεία της πατρίδος των;

Δεν θα πρέπει να μάθουν από μικράς ηλικίας να κάνουν τον σταυρό τους (σύμβολο της πίστεώς μας), να κάνουν την προβλεπόμενη προσευχή, να μάθουν το τελετουργικό της επίσημης θρησκείας της χώρας τους;

Πώς θα τα μάθουν αυτά όταν, όπως είπε ο κ. Φίλης, δεν πρέπει να γίνεται προσηλυτισμός και κατήχηση στα σχολεία γι’ αυτό και αλλάζουν το μάθημα των Θρησκευτικών; Την δε πρωινή προσευχή την αφήνει προαιρετική, με τάση κατάργησής της. Δηλαδή, το να μάθουν τα Ελληνόπουλα από μικρά να κάνουν το σύμβολο της ορθοδόξου πίστεώς μας και να λένε το «Πάτερ ημών» το θεωρεί ότι είναι προσηλυτισμός. Oτι είναι κατήχηση. Aς μου επιτραπεί η έκφραση ότι τέτοια θεώρηση είναι παράλογη και κρύβει σκοπιμότητες. Είναι πολύ επικίνδυνη και επιζήμια για τον μέχρι τώρα χριστιανικό και ορθόδοξο ιστό της κοινωνίας μας.

Δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η τακτική θα έχει μακροχρόνια αρνητικά αποτελέσματα στην ελληνική οικογένεια, που ήδη έχει αρχίσει να κλονίζεται, αφού, χάριν δήθεν του μοντερνισμού, σιγά σιγά αποφεύγεται ο θρησκευτικός γάμος, η βάπτιση,ο εκκλησιασμός, το σημείον του σταυρού, η τήρηση των παραδόσεών μας (απτό παράδειγμα η αχαρακτήριστη στάση του νυν πρωθυπουργού μας στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου).

Με αυτές τις ενέργειες ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, δεν ξέρω αν σκοπίμως συμβάλλει στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και στις προσπάθειες που γίνονται αλλοίωσης των χριστιανικών μας παραδόσεων. Θα είμαστε η μοναδική χώρα η οποία, λόγω της αναχρονιστικής και περίεργης ιδεοληψίας των κυβερνώντων, σιγά σιγά θα χάσει τον χριστιανικό προσανατολισμό της, ενώ πρώην κομμουνιστικά κράτη, και ιδίως η Ρωσία, με ταχύ ρυθμό έχουν επανέλθει στις αληθινές αξίες του χριστιανισμού και της σωστής τυπολατρίας της Ορθοδοξίας.

Παναγιωτης Καραμανωλης

Αντιναύαρχος (ε.α.), πρώην διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Π.Ν.

Π. Φάληρο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή