Η ανάκαμψη και ο φακίρης

Κύριε διευθυντά

Ακουσα προσφάτως από τα ΜΜΕ τις γεμάτες αισιοδοξία δηλώσεις του πρωθυπουργού και έμεινα άναυδος. Είπε ο κ. πρωθυπουργός ότι εντός του 2017 θα γιγαντωθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, θα βγούμε στις αγορές, θα μειωθεί η ανεργία και γενικότερα θα βελτιωθεί το οικονομικόν επίπεδον όλου του ελληνικού λαού. Και εγώ διερωτήθην: Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει. Εδώ τα τελευταία χρόνια, αφ’ ης διεκόπη ο αλόγιστος εκείνος δανεισμός από τους τοκογλύφους με αποτέλεσμα το εξωτερικόν δημόσιον χρέος το έτος 2009 να εκτιναχθεί στα 340 δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι και αν ακόμη εκποιηθεί όλη η περιουσία της χώρας το χρέος δεν εξοφλείται, δεν ακούμε τίποτε άλλο παρά μόνον επιβολή νέων φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων και μείωση μέχρι μηδενισμού των κονδυλίων των προοριζόμενων για την υγεία του ελληνικού λαού. Αλλά ο κ. πρωθυπουργός προβλέπει ημέρες απέραντης αισιοδοξίας.

Αλήθεια. Τα πιστεύει όντως όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και το οικονομικόν αυτού επιτελείον ή μήπως τα προσφέρει για εσωτερική κατανάλωση ως κουτόχορτον στον αφελή ελληνικόν λαόν;

Εδώ τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο και ήδη είμαστε προ των πυλών και για την υπογραφή του τετάρτου από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος άλλοτε υπέσχετο στον ελληνικόν λαόν ότι όταν ήθελε έλθει στην εξουσία θα «έσκιζε» τα μνημόνια και με ένα και μόνον άρθρον θα καταργούσε όλους τους εφαρμοστικούς αυτών νόμους κι αυτός τώρα υπογράφει ο ίδιος και το δεύτερον γι’ αυτόν μνημόνιον. Πώς λοιπόν να γίνουν πιστευτές οι προβλέψεις του; Στο σημείον αυτό μου έρχεται στη μνήμη ένα «Νούμερο» μιας θεατρικής επιθεωρήσεως που είχε ανεβασθεί προ αρκετών ετών σε θέατρον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με πρωταγωνιστή τον εξαίρετον ηθοποιόν Γιώργον Κωνσταντίνου. Στο νούμερο εκείνο ο Γιώργος Κωνσταντίνου ενσάρκωνε με απόλυτη επιτυχία έναν φακίρη που προέβλεπε το μέλλον και την οικονομικήν πορεία της χώρας κι έλεγε: Βλέπω να έρχονται ημέρες δόξης αλλά και οικονομικής ευημερίας, βλέπω αυξήσεις μισθών και συντάξεων, βλέπω να αυξάνονται τα έσοδα και τα χρήματα να τρέχουν απ’ τα μπατζάκια μας, βλέπω… βλέπω… βλέπω να ανοίγετε την ντουλάπα σας και να έχετε δέκα κοστούμια και να μην ξέρετε ποιο να πρωτοφορέσετε. Εγώ ο μεγάλος φακίρης τα βλέπω όλα αυτά, αν τα δείτε και σεις, σας λέω να με… έσετε.  Δεν νομίζετε ότι το νούμερο αυτό της επιθεώρησης με τον φακίρη που προέβλεπε αυτά έρχεται γάντι στην παρούσα κατάσταση;

Τασος Νασοπουλος – Δικηγόρος Παρ’ Α.Π. & ΣτΕ

«Πάνε να μας τρελάνουν;»

Κύριε διευθυντά

Δεν έφταναν τα σχέδια για κατεδαφίσεις κατοικιών Ελλήνων στη Χειμάρρα και άκουσα ότι ο Εντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, μεταξύ άλλων είπε ότι οι Αλβανοί (θα εννοούσε τους ελληνικότατους Αρβανίτες) έσωσαν την Ακρόπολη από τον Μοροζίνι! Πώς την έσωσαν; Απ’ όσο γνωρίζω οι Τούρκοι είχαν αποθηκεύσει τα πυρομαχικά τους στον Παρθενώνα, ο Μοροζίνι βομβάρδισε την Ακρόπολη και ο Παρθενώνας καταστράφηκε. 

Κάτι όμως που ξεχνάει ο κ. Ράμα είναι ότι ο εθνικός τους ήρωας Σκεντέρμπεης (Ισκεντέρ = Αλέξανδρος) ήταν Ελληνας, ο Γεώργιος Καστριώτης, γιος του Ιωάννη Καστριώτη – άρχοντα της Βορείου Αλβανίας ( όσοι  δεν το γνωρίζουν ας  κοιτάξουν  στην  εγκυκλοπαίδεια το όνομα «Σκεντέρμπεης»).  Αυτά εν ολίγοις. Ο κόσμος μας δεν πάει καλά. Από τη μια ο σουλτάν Ερντογάν, τώρα ο Ράμα, μην ξεχνάμε και τη Βαρντάρσκα (Σκόπια). Ποιος ξέρει άραγε τι άλλο θα ακούσουμε; Και… θα υποστούμε!

Π. Κοντη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή