Η κριτική για τη σκιώδη

Κύριε διευθυντά

Στο άρθρο σας της Κυριακής με τίτλο «Μεταχειρισμένη τράπουλα», το οποίο αναφέρεται σε φθαρμένα χαρτιά που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον σχηματισμό της σκιώδους κυβέρνησής του, επισημαίνω μια βασική αντίφαση και μια επιμέρους.

Η βασική αντίφαση έχει να κάνει με τη συνολική γραμμή που ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες – μια γραμμή μετριοπάθειας και συναίνεσης, από τη μια μεριά, και αυστηρής κριτικής προς την ηγεσία της Ν.Δ. στο θέμα της ανανέωσης στελεχών πρώτης γραμμής, από την άλλη.

Είναι γνωστό ότι τη μετριοπάθεια και τη συναίνεση στο κόμμα την εξέφραζε (και την εκφράζει) η λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα –με ό,τι αυτό σημαίνει– κύριος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οχι εντελώς «ανανεωτικός αέρας».

Την αντίθετη άποψη εκφράζει η πλευρά Γεωργιάδη – Βορίδη και αρκετών νέων στελεχών, που τάσσεται υπέρ της δομικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Συγκερασμό των δύο πλευρών, με προσπάθεια εξισορρόπησης, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τάση προς τη δεύτερη. Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

Η επιμέρους αντίφαση είναι η ανανέωση. Και σε αυτόν τον τομέα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται συνετά. Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει όλο τον κορμό των στελεχών που χρειάζονται για τη σκιώδη κυβέρνηση. Χρειάζεται και νέο αίμα και πείρα. Και αυτόν τον συνδυασμό εκφράζει ο τελευταίος «ανασχηματισμός».

Στο κάτω-κάτω, δεν πρόκειται για κυβερνητικό σχήμα – αντιπολίτευση είναι, που πρέπει να ακούγεται στη Βουλή, όχι στα τηλεπαράθυρα μόνο. Αλλωστε, το έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στην κυβέρνησή του θα συμπεριλάβει πρόσωπα από την αγορά.

Ειλικρινά και με δεδομένες την καλή πίστη, αφενός, και την πολιτική πείρα σας, αφετέρου, διερωτώμαι πώς θεωρείτε μεταχειρισμένη τράπουλα τη νέα σύνθεση και τι είδους «χαρτιά» θα προτείνατε αν ήσασταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θεμης Κεσισογλου – Αγία Παρασκευή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή