Το χρονοντούλαπο είναι ανοικτό…

Το χρονοντούλαπο είναι ανοικτό…

Κύριε διευθυντά

H κατρακύλα των Συριζαίων άρχισε και κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ικανός να ανακόψει την πορεία τους προς το 4%, που είναι η πραγματική τους δύναμη. Αλλωστε, οι ανασχηματισμοί ουδέποτε προσέφεραν κάτι στον λαό εκτός από το «βόλεμα» μερικών ακόμη υπουργών. Από το νέο υπουργικό συμβούλιο τεσσαράκοντα άθεοι ορκίστηκαν στην τιμή και την υπόληψή τους! Από πότε έχουν τιμή και υπόληψη οι ψεύτες; Αλέξης Τσίπρας!

Ο μέγιστος των ψευτών που θα έδινε 13η σύνταξη, 751 ευρώ κατώτατο μισθό, 12.000 ευρώ αφορολόγητο, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα μείωνε τα τέλη κυκλοφορίας αυξανομένης της βενζίνης, όμως η βενζίνη αυξάνεται και τα τέλη παραμένουν τα ίδια.   Τώρα ετοιμάζεται να κατεβάσει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ (μήπως ήδη το έχει κρυφίως προσυμφωνημένο;)· κάτι τέτοιο θα σημάνει το αποτελείωμα, την καταδίκη μισθωτών και συνταξιούχων οι οποίοι θα χάσουν μια κι έξω τουλάχιστον άλλον ένα μισθό τον χρόνο. Κι ακόμη η… μαρμάγκα, λόγω τεκμαρτού, θα πιάσει και δυστυχείς ιδιοκτήτες ακινήτων με μηδενικό εισόδημα! Και υπερηφάνως οι Συριζαίοι αυτοαποκαλούνται αριστεροί (!) προοδευτικοί!! Πού στον κόσμο, σε ποια χώρα, ποιος λαός προόδευσε ποτέ υπό αριστεροκομμουνιστικό καθεστώς; Παντού πείνα και δυστυχία. Τρανό παράδειγμα, ο αριστεροκομμουνιστοεπαναστάτης εκλιπών δικτάτορας της Κούβας, που την «κόλλησε» στο 1950 και τώρα αποκαλύπτονται τα πλούτη του! Τα ίδια έκανε και ο Καντάφι (πλούτη και γυναίκες), ο πάλαι ποτέ φίλος του άλλου «σοσιαλιστή» Ανδρέα αντίγραφο του οποίου αποτελεί σήμερα ο ψευδοαριστερός Τσίπρας θαυμάζοντας τον δικτάτορα Φιντέλ (ίνδαλμά του), που θεώρησε την Κούβα ιδιοκτησία του μεταβιβάζοντάς την στον αδελφό του και αυτός θα τη… χαρίσει σε κάποιον άλλο Κάστρο.

Κι ενώ κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν πάτησε στην Κούβα, ο… δικός μας(!) έσπευσε να συγχρωτιστεί με όλα τα «κουμάσια» της Λατινικής Αμερικής, εκφωνώντας μάλιστα και επικήδειο κατά τον οποίο δήλωσε πως «το παράδειγμα του Φιντέλ μάς συντροφεύει». (δηλ., το παράδειγμα είναι ο πλουτισμός της οικογένειας Κάστρο); Αυτό το… παράδειγμα! σκοπεύει να ακολουθήσει και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν «δουλεύει» μόνο εμάς αλλά πήγε να δουλέψει και τους Κουβανούς, λέγοντας πως η «μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες». Ω ναι! τα πρώτα 200 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μετά θα έρθουν τα… χρυσά κουτάλια.  Πενήντα ετών θυσίες των Κουβανών είναι ψιλοπράγματα για τον κύριο Τσίπρα. Σε άλλο σημείο του λόγου του επεσήμανε πως «δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα τον δικό μας αγώνα για δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια». Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ ο χαζός, δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια είναι να αναζητείς ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια της εκκλησίας ή να μαζεύεις σαπάκια το απομεσήμερο στις λαϊκές, ή ακόμη χειρότερα να ψάχνεις στα σκουπίδια για κάποιο ξεροκόμματο; Ομως το άκρον άωτον του θράσους, της πρόκλησης και της προσβολής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα κατά του ελληνικού λαού ήταν που τόλμησε να εξισώσει την Επανάσταση του 1821 με το πραξικόπημα του φίλου του Φιντέλ!! Ελεος! Αιδώς!!!

Ομως για πόσο ακόμη θα κατέχει αυτή τη θέση για να μας ταλαιπωρεί; Το χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον/τους περιμένει με ορθάνοιχτη την πόρτα. Ο καιρός γαρ εγγύς…

Μανος Κυδωνης – Γλυφάδα

Το φιλικό Grexit και οι «δραχμιστές»

Κύριε διευθυντά

Στο τελευταίο άρθρο σας στην «Καθημερινή» της Κυριακής 8/1, ορθώς διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να παραγνωρίζουμε την άποψη για τη δραχμή ως εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Γι’ αυτό και αναμένουμε να διοργανώσετε σχετικές συζητήσεις στις οποίες μπορεί να αναφέρετε τα επιχειρήματά σας ενάντια στο Grexit όχι ως μονόλογο, αλλά έχοντας απέναντι σοβαρούς εκπροσώπους της άλλης άποψης που είναι περίπου πλειοψηφική στον ελληνικό λαό. Μια σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη που υποστηρίζεται από πολλούς, αν όχι τους περισσότερους διαπρεπείς οικονομολόγους διεθνώς, ορισμένους από τους οποίους τους έχετε φιλοξενήσει δημοσιογραφικώς. Αλλά δεν κάνετε το ίδιο με Ελληνες σοβαρούς οικονομολόγους, που τους έχετε αποκλείσει από τα δικά σας έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπως έχουν κάνει όλα τα άλλα κεντρικά ΜΜΕ.

Πολύ φοβάμαι ότι και τώρα δεν θα το κάνετε, έστω και αν διαπιστώνετε την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί αν υπήρχε η ελάχιστη έστω παρουσία σοβαρών εκπροσώπων της άποψης για το φιλικό Grexit και τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή, το ρεύμα υπέρ της θα ήταν πολύ-πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι σήμερα.

Και ένα τελευταίο. Στη σημερινή εποχή, οι όποιου τύπου χαρισματικοί ηγέτες δεν γεννιούνται, αλλά κατασκευάζονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ που έχουν σε μεγάλο βαθμό υποκαταστήσει το προβληματικό κοινοβουλευτικό μας σύστημα, όπου –ω του θαύματος– δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος της «συμμορίας της δραχμής». Αυτό δεν σας προβληματίζει;

Θεοδωρος Κατσανεβας Ph.D. (L.S.E.), Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η συνεχής «δράση» των κουκουλοφόρων

Κύριε διευθυντά

Μέσω υμών, θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου γι’ αυτά που πράττει και λέγει η ανεκδιήγητος παρούσα κυβέρνησή μας. Κύριε Ζουράρι, δεν ντρέπεσαι γι’ αυτά που λες; Είσαι Ελληνας εσύ; Αυτά θα διδάξεις στα παιδιά μας; Να μην αγαπούν την πατρίδα τους και να μην τα νοιάζει αν χάσουμε μερικά νησιά;

Και εσύ, κύριε βουλευτά που δεν σε νοιάζει αν οι αντιεξουσιαστές καίνε δημοσίως τη σημαία μας και τολμάς να διαχωρίσεις τη σημαία σε ιδιωτική και σε δημόσια, ποιος σου το δίδαξε αυτό; Η σημαία του έθνους είναι ενιαία και σεβαστή από όλους τους Ελληνες και όποιος δημοσίως την καίει πρέπει να τιμωρείται. Ντροπή πρέπει να αισθάνονται και οι εκάστοτε υπουργοί Δημοσίας Τάξεως που τους βαπτίσαμε τώρα Προστασίας του Πολίτη. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, έσπευσε να αποποινικοποιήσει την κουκούλα. Και να το αποτέλεσμα.

Με την κάλυψη της κουκούλας οι αναρχικοί κάνουν ένα σωρό παράνομες πράξεις, χωρίς να υπάρχει αντίδραση εκ μέρους του υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Εγώ, κ. υπουργέ, ως απλός πολίτης θα σας προτείνω μερικά μέτρα που θα βελτιώσουν την ασφάλειά μας. Πρώτον, να επανέλθει η ποινικοποίηση της κουκούλας με ποινή έως δύο έτη φυλάκισης. Δεύτερον, να δοθεί η δυνατότητα στην Αστυνομία να ελέγχει ανά πάσα στιγμή το σακίδιο κάθε υπόπτου και να κατάσχει βαριοπούλες, βόμβες μολότοφ κ.λπ.

Και αν θέλετε να λήξει και η υπόθεση του Πολυτεχνείου, να εγκαταστήσετε ισχυρή φρουρά στην είσοδό του που θα ελέγχει τους εισερχομένους αν είναι πραγματικοί φοιτητές και φυσικά και τα σακίδιά τους. Αυτοί οι αναρχικοί – αντιεξουσιαστές ή όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάσετε είναι εχθροί του έθνους, μια πέμπτη φάλαγγα που δρα κατά της δημοσίας τάξεως και καταστρέφει κάθε τόσο τις περιουσίες των πολιτών καίγοντας αυτοκίνητα, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας καταστήματα, βεβηλώνοντας μνημεία. Δεν μπορείτε, κ. υπουργέ, να δέχεστε με απάθεια όλες αυτές τις παρανομίες.

Μιχαηλ Καββαλακης, Αθήνα

Τα κυνοκομεία και η ζωοφιλία

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε τελευταία το θέμα των δημοτικών κυνοκομείων και των καταγγελιών από ζωόφιλο, παρατήρησα πως υπάρχει μία εσφαλμένη αντίληψη για την εθελοντική ζωοφιλία και μία εσκεμμένη προσπάθεια απαξίωσης της ζωοφιλικής νομοθεσίας. Και εξηγούμαι. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν δεκάδες παράνομα ιδιωτικά κυνοκομεία, τα οποία βαφτίζονται από τις ισχυρές ζωοφιλικές οργανώσεις και σωματεία, που βοηθούν τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα!

Στα παράνομα αυτά κυνοκομεία, όταν ο νόμος πάει επιτέλους να εφαρμοστεί, τότε ξεσηκώνεται ολόκληρη η ζωοφιλική κοινότητα να τα υπερασπίσει, ξεχνώντας στην περίπτωση αυτή τι ορίζει η νομοθεσία. Αυτό που γίνεται στην πράξη είναι, πως ιδιώτες που αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι, μαζεύουν αδέσποτα από τον δρόμο, τα κλείνουν σε ιδιόκτητους χώρους και τα προωθούν σε άγνωστες υιοθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας έτσι παραβεί το σύνολο της ζωοφιλικής νομοθεσίας. Το ίδιο κάνουν και τα ζωοφιλικά σωματεία κάτω από τη μύτη των Αρχών φυσικά, που δεν τα ελέγχουν για τις άδειές τους!

Τα δημοτικά ενδιαιτήματα (κυνοκομεία) είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία χώροι προσωρινής φιλοξενίας, όπου οι δήμοι έχουν την υποχρέωση να φιλοξενούν προσωρινά αδέσποτα ή ανεπιθύμητα ζώα συντροφιάς και αφού τα σημάνουν ηλεκτρονικά και τα καταγράψουν, είτε τα προωθούν σε υπεύθυνες υιοθεσίες είτε τα επανεντάσσουν. Αυτό που κατά έναν περίεργο τρόπο δεν κάνουν οι οργανωμένοι ζωόφιλοι, είναι να πιέζουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους δήμους να εφαρμόσουν τον νόμο! Γιατί λοιπόν οι ζωόφιλοι έχουν επικεντρωθεί μόνο στα δημοτικά κυνοκομεία, «ξεχνώντας» ή υπερασπίζοντας τα ιδιωτικά που και παράνομα είναι και παράνομη διακίνηση κάνουν;

Γιωργος Μοναστηριωτης, Κέρκυρα – Ιδ. Υπάλληλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή