Το συμπίλημα που κυβερνά

Κύριε διευθυντά

Πολλά και δυσβάσταχτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και οι πολίτες της. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από το οικονομικό (φόροι, επενδύσεις, προέλευση του κοινωνικού μερίσματος, συντάξεις, ΕΦΚΑ και ασφάλιση), τους πλειστηριασμούς, το μεταναστευτικό (καθημερινές νέες  αφίξεις, αδιευκρίνιστοι θάνατοι σε καταυλισμούς, συμμορίες), την Παιδεία (εισαγωγικές εξετάσεις, σχολικά βιβλία, ΤΕΙ-ΑΕΙ), τη Δικαιοσύνη (χρόνος απονομής δικαιοσύνης, πολυνομία), το ανοχύρωτο κράτος απέναντι στις φυσικές καταστροφές (π.χ. Μάνδρα Αττικής) και άλλου είδους απειλές (τρομοκρατία, εγκληματικότητα, Εξάρχεια, «Ρουβίκωνας»), τη Χρυσή Αυγή (συγκλονιστικό το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου) ή τόσα και τόσα άλλα;

Ποιος όμως είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να τα λύσει αν όχι η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό δημοκρατική κυβέρνηση; Πόσα προβλήματα άραγε έχει λύσει η σημερινή κυβέρνηση στα τρία χρόνια εξουσίας; Ισως αρκετά, μάλλον όμως ήσσονος σημασίας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το βασικότερο μέλημά της είναι πώς να κρατηθεί στην εξουσία για τα επόμενα χρόνια, προσπαθώντας πάντα να ισορροπήσει μεταξύ μιας δήθεν αριστερής (ΣΥΡΙΖΑ) και μιας δήθεν δεξιάς (ΑΝΕΛ) ιδεολογίας με μοναδικό κοινό παράγοντα το κομματικό συμφέρον. Η λύση σοβαρών προβλημάτων, όμως, απαιτεί στιβαρή κυβέρνηση, που θέλει και μπορεί να τα διαχειριστεί. Αυτή λείπει.

Αντωνης Γιαμβριας, Αγία Παρασκευή, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή