Τα λιόδεντρα και οι αγελάδες

Τα λιόδεντρα και οι αγελάδες

Κύριε διευθυντά

Ενας σοφός είπε πως ο άνθρωπος δύο πράγματα δεν μπορεί να δει κατάματα. Τον δίσκο του Ηλίου και την αλήθεια. Ο αφορισμός του Ντάισελμπλουμ όσον αφορά την Ελλάδα περιέχει μισές αλήθειες. Το πρώτο ψεύδος του είναι ότι τα λεφτά διατέθηκαν για τις γυναίκες και τα ποτά. Η δεύτερη αλήθεια του είναι ότι, όσον αφορά τη χώρα μας, φάγαμε πράγματι πολλά λεφτά! Τον ισχυρισμό μου αυτόν θα τον αποδείξω κατά τρόπον αδιάψευστο και τεκμηριωμένο. Πώς φάγαμε τα λεφτά από τους «κουτόφραγκους». Με ποιον τρόπο; Με τις ψευδείς δηλώσεις που έχουν κάνει οι μισοί περίπου Ελληνες! Μετά το 1981 οι ψευδείς δηλώσεις έγιναν η εθνική μας βιομηχανία! Αγρότης ο οποίος είχε 50 μόνον ελαιόδεντρα δήλωνε ότι έχει 5.000 και έπαιρνε τις ανάλογες επιδοτήσεις. Αγρότης που είχε 5 αγελάδες δήλωνε 100 και έπαιρνε ανάλογη επιδότηση. Αγρότης που καλλιεργούσε 10 στρ. βαμβάκι δήλωνε 150 και έπαιρνε ανάλογη επιδότηση. Τα ψευδώς δηλωθέντα ελαιόδεντρα δεν τα χωράει ολόκληρη η Ευρώπη και τις ψευδώς δηλωθείσες αγελάδες δεν τις χωράει ολόκληρη η Ολλανδία. Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί παρέσχον άμεση συνδρομή, μάλλον ηθική αυτουργία στο έγκλημα της ψευδούς δηλώσεως. Και όλα αυτά τα λεφτά γίνονταν διαμερίσματα και πολυτελή αυτοκίνητα. Τον χορό της απάτης έσυραν και επιτήδειοι αετονύχηδες επιχειρηματίες, οι οποίοι ενθυλάκωναν τα χρήματα με σκοπό δημιουργίας παραγωγικών επενδύσεων και τα πήγαιναν στις… ελβετικές τράπεζες!

Ρεμούλα, ξέφρενη κλοπή, συνειδητή απάτη με την κάλυψη αγροσυνδικαλιστών που κυριαρχούσαν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Ο ΟΓΑ έχει μητρώα αγροτών 1.500.000, ενώ οι πραγματικοί αγρότες ανέρχονται μόνο στις 400.000.

Κολωνακιώτες, επειδή είχαν «βασιλικό» στις γλάστρες τους, ήταν ασφαλισμένοι και στον ΟΓΑ και έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις! Κυκλοφορούσαν με θηριώδη τζιπ που έφερε την ένδειξη «αγροτικό». Ετσι κατέστρεψαν όχι μόνον την οικονομία, που κατήντησε παρασιτική, αλλά και πολύτιμα ηθικά και πνευματικά κεφάλαια, τον χαρακτήρα, το ήθος, την ψυχή ενός αγνού και τίμιου λαού και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Οχι στις γυναίκες και στα ποτά, Ολλανδέ μου. Αυτά είναι χόμπι μερικών πολιτικών, αλλά με την εθνική βιομηχανία των ψευδών δηλώσεων σας τα… πήραμε! Ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος σε δημόσιες δηλώσεις του ομολόγησε «Μαζί τα  φάγαμε!». Ποία χρεία άλλων μαρτύρων υπάρχει; Ο εφυέστατος Πάγκαλος είχε ασφαλώς υπ’ όψιν του την εθνική βιομηχανία ψευδών βεβαιώσεων, που είχε στηθεί στην 20ετία διακυβρνήσεως της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Γιωργος Κ. Σταραντζης, Δικηγόρος σε Αρειο Πάγο και Συμβούλιο Επικρατείας, πρώην επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»

«Ηταν το Δημόσιο, κ. Ντάισελμπλουμ»

Κύ́ριε διευθυντά́

Αναμφισβήτητα είναι ατυχές το απόφθεγμα του προέδρου του Eurogroup, υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά το οποίο «οι Ελληνες εσπατά́λησαν τα χρήματά των σε γυναίκες και ποτά» και αυτό μαρτυρεί ότι και ο ίδιος δεν δύναται να διακρίνει την υφιστάμενη διαφορά μεταξύ της διαχείρισης της οικογενειακής οικονομίας και της κρατικής τοιαύτης. Θα ή́το ευχής έργον αν οι Ελληνες, αντί να προμηθεύονταν μεγάλου κυβισμού και πολυτελείας αυτοκίνητα, να είχαν σπαταλήσει τα χρή́ματά των στις εφήμερες διασκεδά́σεις και ιδία σε ποτά και σε γυναίκες, αφού τότε τα ίδια τα σπαταλώμενα χρήματα θα είχαν μετακυληθεί μέσα στη χώρα και δεν θα είχε στεγνώσει από χρήματα όλη η αγορά. Μπορεί ενδεχομένως να υπέφερε η οικογενειακή οικονομία στη χώρα και πολλά νοικοκυριά να δυσκολεύονταν στην αντιμετώπιση των οικογενειακών των αναγκών, αλλά και δουλειές θα υπήρχαν για τους Ελληνες και χρήμα θα κυκλοφορούσε.  Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας είχαν μίαν και μόνη επιθυμία: Να διορισθούν όλοι στο Δημό́σιον και στον ευρύτερον δημό́σιον τομέα και να τύχουν συνταξιοδοτήσεως από τα 40 και 45 χρόνια της ηλικίας των, εισπράττοντας και παχυλά εφάπαξ και να κάθονται αραχτοί και λάιτ στις καφετέριες όλης της χώρας. Βέβαια, αυτόν τον κακό τον δρόμο τον χάραξαν οι πολιτικοί ηγέτες της μεταπολίτευσης, οι οποίοι για μικροπολιτικές και μόνον σκοπιμότητες διόριζαν αλόγιστα υπεράριθμους στον δημό́σιον τομέα και στη συνέχεια με τη διαδικασία της παροχής κινήτρων εθλουσίας εξόδου παρήγαγαν στρατιές καλοπληρωμένων ανέργων και για την κάλυψη των αλόγιστων αυτών δαπανών και ιδία των χορηγούμενων παροχών (εφάπαξ) προσέφευγαν στους τοκογλύφους, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών. Ετσι το εξωτερικόν δημό́σιον χρέος εκτινάχθηκε.

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι αυτό που δήλωσε ο κ. Ντά́ισελμπλουμ περί οικογενειακή́ς σπατάλης, αλλά περί εκτροχιασμού της όλης οικονομίας που οδήγησαν τη χώρα οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μακάρι να ή́το αληθής η δήλωση του Ολλανδού, αλλά δυστυχώς άλλη είναι η πραγματικότητα.

Τασος Νασοπουλος, Δικηγόρος Παρ’ Α. Π. & ΣτΕ

Το ξήλωμα ενός κράτους-πουλόβερ

Κύριε διευθυντά

Ιστορικά, η παρακμή ενός έθνους είναι φαινόμενο αναπόφευκτο. Μοιάζει λίγο σαν το ξήλωμα ενός πουλόβερ. Μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα ή πιο αργά. Και τώρα στην Ελλάδα το πουλόβερ ξηλώνεται πολύ γρήγορα. Από παντού. Και η οικονομία και η ασφάλεια και η παιδεία και η συμπεριφορά. Τι κρίμα.

Αθανασιος Ι. Νικολιτσας

ΠΑΜΕ πίσω για λόγους ιστορικούς

Κύριε διευθυντά

Αναφέρομαι στην επιστολή που έστειλε το ΠΑΜΕ σε μαθητές, για να μάθουν ότι την Επανάσταση του 1821 την έκανε ο λαός και όχι οι προύχοντες. Δεν νομίζω ότι κερδίζει κανείς σήμερα τίποτε με μια τέτοια συζήτηση. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι τις επαναστάσεις τις κερδίζουν οι ηγέτες –π.χ. ο Κολοκοτρώνης– και όχι μόνος του ο λαός. Εστω όμως ότι έχουν δίκιο.

Εάν πράγματι θέλουν να μάθουν οι μαθητές κάτι πιο χρήσιμο για το μέλλον τους, θα έλεγα να τους εξηγήσουν ότι, μετά τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης, αυτή είχε ξεψυχήσει και ακολούθησαν χρόνια σωστού εμφυλίου πολέμου. Αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Ιμπραήμ και ήρθε στην Πελοπόννησο για να μας σφάξει όλους και να φέρει Αραβες για κατοίκους! Δεν θα ήταν πιο σωστό το ΠΑΜΕ να εξηγήσει πόσο κακό έκανε ένας τέτοιος εμφύλιος, ώστε, έστω και τώρα, να προσπαθήσουν οι νέοι να αποφύγουν καινούργιους διχασμούς;

Και από τον Ιμπραήμ μας έσωσε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, δηλαδή οι ξένοι φίλοι μας. Δεν θα έπρεπε να μάθουν επιτέλους οι μαθητές ότι για 200 χρόνια είμαστε μονίμως υποχρεωμένοι να μας σώζουν οι ξένοι από τα  λάθη μας, όχι μόνον οικονομικώς, με δάνεια, αλλά και συχνά στρατιωτικώς. Για να μάθουν οι μαθητές ότι δεν έχει νόημα να βρίζουμε τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, όταν πάντα εμείς φταίμε για την κακοδιαχείριση που κάνουμε των οικονομικών μας. Ωστε, τουλάχιστον στο μέλλον, οι μαθητές αυτοί να αποφύγουν τέτοιες κακοτοπιές.

Αλεξανδρος Μπεζης – Κηφισιά

Οι υπερήλικες και το τιμόνι

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 1/3/17 δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Γ. Καραβασίλη, στην οποία αναφέρεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 51/2012 ΦΕΚ Α 101/2012 θεσπίζονται μερικές απαγορεύσεις για τους άνω των 80 ετών οδηγούς, όπως η οδήγηση τη νύκτα, η οδήγηση σε αυτοκινητοδρόμους, η απομάκρυνση πέραν των 50 χλμ. από την κατοικία κ.ά. Είχα την υπομονή και τον χρόνο να «κατεβάσω» στον υπολογιστή μου και να μελετήσω το ανωτέρω Π.Δ.  Με αυτό εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ισχύουσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση νομοθεσία για τις άδειες οδηγών αυτοκινήτων. Στο Παράρτημα Ι (σελ. 2803 του ΦΕΚ) ορίζεται ότι στη στήλη 12 της πίσω σελίδας της άδειας οδηγού δύνανται να τίθενται οι εξής κωδικοί, εφόσον συντρέχουν οι σχετικοί ιατρικοί λόγοι: Κωδ. 05.01 οδήγηση μόνο την ημέρα, 05.02 οδήγηση μόνον εντός ορισμένης ακτίνας από την κατοικία του κατόχου, 05.03 οδήγηση χωρίς συνεπιβάτες, 05.04 οδήγηση με ταχύτητα μέχρι… km/h, 05.05 οδήγηση μόνον με συνοδεία κατόχου αδείας οδήγησης, 05.07 απαγόρευση οδήγησης σε αυτοκινητοδρόμους…. Οι απαγορεύσεις αυτές ισχύουν για όλους τους οδηγούς και όχι μόνον για τους άνω των 80 ετών.  Επομένως, αν στη στήλη 12 της πίσω σελίδας της άδειας οποιουδήποτε οδηγού, έστω και άνω των 80 ετών, δεν τίθεται κανένας από τους κωδικούς αυτούς, οι ανωτέρω απαγορεύσεις δεν ισχύουν.

Γεωργιος Μιχ. Καλλιμοπουλος, Συνταξιούχος δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή