Για τη μαρτυρία μιας μάνας

Κύριε διευθυντά

Με μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό σας και προς την άψογη δημοσιογραφία που επιτελείτε, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, παρακαλώ δεχτείτε τις παρακάτω παρατηρήσεις μου: Την 03.05.2017 δημοσίευσε η «Καθημερινή» το άρθρο «Αν άκουγε τους γιατρούς, θα ζούσε…» της Λίνας Γιάνναρου. Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσιευμένο από τα Ellhnika Hoaxes. Ισως γνωρίζετε ότι τα Ellhnika Hoaxes δεν έχουν διαφημίσεις και επομένως θα έπρεπε να είστε επιφυλακτικοί στην αναδημοσίευση, γιατί αυτούς «κάποιος» τους πληρώνει για να γράψουν αυτά που γράφουν. Ο «άνθρωπος που βοηθάει τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και “χημείες”, αλλά με χόρτα και βότανα»… Ομως ο Μουρούτης Κων/νος δεν είπε ποτέ και σε κανέναν να κόψει τη φαρμακευτική του αγωγή, δεν είπε ποτέ σε κανέναν να παραβλέψει αυτά που του λέει ο γιατρός που τον παρακολουθεί, δεν ταΐζει κανέναν χόρτα και βότανα. Θα μπορούσατε με ένα απλό τηλεφώνημα στον κ. Μουρούτη να σας τα επιβεβαιώσει αυτά… «Τον Δεκέμβριο του ’16, σε άσχημη κατάσταση, ξαναμπαίνει στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ότι ο καρκίνος έχει επανέλθει και έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα». Δυστυχώς για τη γυναίκα αυτή ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στα πνευμόνια της, όταν ακόμη της έκαναν εγχείρηση και έβγαλαν το νεφρό της. Την άφησαν να ζήσει με τον καρκίνο στα πνευμόνια της και η ζωή της κράτησε για πολύ λίγο ακόμη. Συνειδητά τα Ellhnika Hoaxes κρύβουν την αλήθεια, γιατί κάποιος τους πληρώνει να τα γράψουν έτσι… «…η κόρη της έμπλεξε με αυτές τις “κλίκες” και συγκεκριμένα με τον αυτοαποκαλούμενο “δρα” Κωνσταντίνο Μουρούτη». Δεν μας εξηγεί η δυστυχής μάνα τι είναι αυτές οι κλίκες του Κων. Μουρούτη, παρά αναπόδεικτα και επειδή συνειδητά άρεσε αυτή η έκφραση στα Ellhnika Hoaxes, το δημοσίευσαν… «ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν τεστ ΠΑΠ γιατί είναι επικίνδυνο». Πότε ο κ. Μουρούτης είπε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν το τεστ ΠΑΠ; Γιατί δεν το γράφουν τα Ellhnika Hoaxes; Εσείς πώς το αναδημοσιεύετε; «…κατόπιν καταγγελίας της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μουρούτης δεν είναι γιατρός…». Πώς αυτή η ένωση κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο τον γιατρό Κώστα Μουρούτη να σας στείλει το πτυχίο που κατέχει του γιατρού (γερμανικό πανεπιστήμιο); Η ένωση διατροφολόγων εξυπηρετεί τα δικά της «ταξικά» συμφέροντα και διαδίδει αναπόδεικτα στοιχεία. Εσείς γιατί τα αναδημοσιεύετε; «…διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης…».

Γνωρίζετε τι ακριβώς διαβιβάστηκε; Σίγουρα όχι. Είναι μια άλλη καταγγελία από το Λονδίνο, στην οποία ο κ. Μουρούτης έχει καταθέσει υπόμνημα με όλα τα πτυχία του και βέβαια στη γερμανική γλώσσα δεόντως μεταφρασμένα, από σεβασμό προς τη δικαιοσύνη. Γιατί δεν κάνατε ένα τηλεφώνημα στον κ. Μουρούτη να σας εξηγήσει κατευθείαν χωρίς μεσάζοντες;

Χαρης Γρηγοριαδης, Αρχιτέκτων μηχανικός – Κατερίνη

Απάντηση

Η «Κ» δημοσίευσε την επώνυμη μαρτυρία μιας μητέρας που έχασε την κόρη της από καρκίνο, αποφασίζοντας να μην προχωρήσει σε χημειοθεραπείες, έχοντας πειστεί ότι θα σωθεί από τις εναλλακτικές θεραπείες του κ. Μουρούτη. Τη μαρτυρία εξασφάλισε η ομάδα Ελληνικά Hoaxes, όπως αναφέρουμε στο ρεπορτάζ, μαζί με πολλά άλλα στοιχεία για τη δράση του ιδίου και του Ινστιτούτου Νέα Ζωή, το οποίο διατηρεί. Είναι προφανές ότι επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τον κ. Μουρούτη για να φιλοξενήσουμε τη θέση του στα καταγγελλόμενα, ωστόσο στάθηκε αδύνατον. Σχετικά με τα πτυχία του, θυμίζουμε ότι στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (31/3/2017), το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Κ», αναφέρεται ότι δεν ασκεί το ιατρικό επάγγελμα. Είναι η έκθεση η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Λινα Γιανναρου

Η ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης

Κύριε διευθυντά

Μέσα από τις φιλόξενες στήλες της «Καθημερινής» θα ήθελα να θέσω υπόψη α) του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, β) των ανώτατων διοικητικών δικαστηρίων και γ) της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών τα παρακάτω: Για την ταχεία απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης και για να μη δημιουργούνται υπόνοιες ή πιθανώς εύλογες διαμαρτυρίες για επιλεκτική αποφυγή διοικητικών δικαστηρίων να κρίνουν βάσει της αρχής της ισότητας αιτήσεις που υποβάλλονται σε αυτά, η επιστολή μου μπορεί να αποτελέσει περιεχόμενο δικονομικής ρύθμισης ή κοινής κανονιστικής εγκυκλίου των ανώτατων διοικητικών δικαστηρίων:

– Αίτηση που υποβάλλεται νομότυπα σε αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο κάθε βαθμού, με την οποία ζητείται η ικανοποίηση αιτήματος, βάσει της αρχής της ισότητας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος και της ισχύουσας και σχετικής νομολογίας ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, κατόπιν της κατά τη δικονομία προβολής από τον αιτούντα των αναγκαίων συναφών με το αίτημα νομικών, νομολογικών και καθολικής ομοιότητας και ισότητας συσχετικών και συγκρίσιμων πραγματικών στοιχείων που θεμελιώνουν κατά την αίτηση το δικαίωμα ίσης μεταχείρισης του αιτούντος και δεν αμφισβητούνται από το δικαστήριο και από το αντίδικο μέρος ως προς τη συνάφεια και την υπόσταση αυτών αντίστοιχα, εφόσον η αίτηση απορρίπτεται, ακροτελεύτια στο σκεπτικό της απόφασης αναγράφεται η συλλογιστική κρίση: «Στην προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο κρίνει ότι δεν θεμελιώνεται το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης και δεν παραβιάζεται η αρχή της ισότητας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος».

– Τελεσίδικες αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων κάθε βαθμού με τις οποίες έχουν απορριφθεί αιτήσεις με τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου χωρίς την απαιτούμενη «συλλογιστική κρίση» της παραγράφου αυτής, αναψηλαφίζονται οίκοθεν ή αδαπάνως κατ’ αίτηση χωρίς προθεσμία υποβολής της αίτησης και εκδίδονται εκ νέου είτε σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο είτε με παραδοχή – αναγνώριση του υποβληθέντος δικαστικού αιτήματος.

Γιαννης Πηλιος – Αθήνα

Ας εστιάσουμε στην κατανόηση

Κύριε διευθυντά

Εχω την εντύπωση ότι «το ενδιαφέρον των Αμερικανών αναλυτών εστιάζεται» αντί του «εστιάζει» που αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής στο φύλλο της «Καθημερινής» της 7/5/2017 σελ. 7 –το ενδιαφέρον τους το εστιάζουν οι Αμερικανοί αναλυτές και δεν είναι το ενδιαφέρον τους που εστιάζει– καθώς και «διέφευγε της κατανόησης» αντί του «την κατανόηση» που αναφέρεται προφανώς πάλι εκ παραδρομής στο ίδιο φύλλο σελ. 11 – κατά το διαφεύγω του διώκτη μου και όχι τον διώκτη μου.

Γερασιμος Βασιλατος, Σύμβουλος Ναυτιλίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή